Contre între directorul şi angajaţii Muzeului „Ion Irimescu“ într-o conferinţă de presă: „Aveţi o comandă verbală din partea şefului instituţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Relaţia dintre Teodor Brădăţanu, managerul Muzeului „Ion Irimescu” de la Fălticeni, şi trei dintre cei 8 angajaţi ai instituţiei de cultură este extrem de tensionată. Doi dintre angajaţi au încălcat fişa postului şi au participat la conferinţa de presă a managerului, fiind timpul serviciului.

Managerul Muzeului „Ion Irimescu” de la Fălticeni, Teodor Brădăţanu, a organizat vineri, 2 august, o conferinţă de presă, pentru a anunţa că-n 2017 a depus o plângere la Poliţie, după ce a constatat că din patrimoniul instituţiei de cultură lipsesc 71 de obiecte valoroase. 

Brădăţanu a explicat că atunci când a preluat conducerea muzeului, a vrut să facă o inventariere a obiectelor de artă. În cele din urmă a făcut o experiză cu persoane de specialitate. „În raport cu registrul inventar sunt 71 de lucrări lipsă. 30 ştim unde sunt, că le-am indentificat. Situaţia celor 41 este incertă”, a declarat managerul. În urma acestui fapt, Brădăţanu a depus o sesizare la Poliţie.

Managerul a mai arătat că în depozitul muzeului s-au identificat 250 de lucrări neinventariate din care peste 150 de mare valoare şi au fost trecute în inventarul muzelului. Dacă lucrările nu erau inventarite potrivit legii, puteau să dispară fără ca cineva să poate fi tras la răspundere.

Teodor Brădăţan a explicat că toate aceste nereguli datează de pe vremea când instituţia de cultură era condusă de fostul director Gheorghe Dăscălescu.

El a mai spus că are o relaţie tensionată cu unii dintre angajaţi, făcând referire la trei persoane care sunt rude ale fostului director.

Imagine indisponibilă

Teodor Brădăţanu, managerul Muzeului "Ion Irimescu" de la Fălticeni: FOTO: Oana Şlemco

În timpul conferinţei de presă, doi dintre angajaţi şi-au făcut apariţia şi l-au contrazis mereu pe manager, spunând despre acesta că are un comportament abuziv şi că-i hărţuieşte. Deşi erau în timpul serviciului, cei doi au refuzat să părăsească încăperea cu toate că managerul le-a cerut să-şi îndeplinească atribuţiile din fişa postului. „Aveţi o comandă verbală din partea şefului instituţiei, vă rog să vă întoarceţi în muzeu şi să vă faceţi în continuare treaba”, le-a transmis managerul.

Cei doi angajaţi sunt Marius Dăscălescu şi Elena Timofte, adică băiatul fostului manager Gheorghe Dăscălescu şi o verişoară acestuia.

„Dumneavoastră vă prefaceţi că respectaţi legea. Eu am dovezi că nu este aşa. Dumneavoastră faceţi lucruri nelegale. Noi trei avem cel puţin 10 note interne date în două luni. Nu avem ce face. Ne perturbă programul de funcţionare al muzeului prin fapte abuzive, prin note interne. Sunt multe aspecte de spus. Sunt chestiuni care se vor lămuri în instanţă”, a declarat Marius Dăscălescu. În replică, managerul i-a spus că are peste o oră de când lipseşte nejustificat de la serviciu.

Managerul susţine că problemele cu angajaţii au început în momentul în care a iniţiat demersurile pentru ca patrimoniul muzeului să intre în legalitate.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite