GALERIE FOTO 4.000 de kilometri pe jos, din Fălticeni până în Gibraltar
0Doi temerari din judeţul Suceava se pregătesc intens pentru cea mai mare provocare a vieţii lor. Aceştia şi-au propus să ajungă până în Gibraltar, dar nu cu maşina sau avionul, ci pe propriile picioare, o aventură care va dura mai bine de trei luni.
Doi suceveni se pregătesc pentru o expediţie pe cât de dificilă, pe atât de ciudată.
Profesorul Călin Dănilă şi partenerul său, Ioan Cojocaru, preşedintele şi vicepreşedintele Academiei de Aventură „Pământul Viu” din Fălticeni, şi-au propus să ajungă în Gibraltar.
Ineditul constă în aceea că cei doi şi-au propus să străbată cei 4.000 de km care despart Fălticeniul de Tarifa pe jos.
Sucevenii şi-au făcut deja planul de bătaie, şi vor să parcurgă în fiecare zi câte 40 de km, ceea ce înseamnă că în 100 de zile vor ajunge la destinaţie.
Plecarea este programată la începutul lunii martie, iar în acest marş care constituie o premieră naţională, cei doi temerari vor traversa mai multe ţări, Ungaria, Croaţia, Slovenia, Italia, Franţa şi Spania.
În drumul lor spre Gibraltar, cei doi se vor orienta după hărţi turistice şi vor autostrăzile şi drumurile naţionale intens circulate, urmând să abordeze trasee destinate parcurgerii cu pasul.
Călin Dănilă a mărturisit că această iniţiativă are ca scop promovarea sportivităţii, a spiritului de echipă, a culturalităţii şi spiritualităţii de-a lungul Europei, valori care sunt susţinute şi promovate de Academia de Aventură “Pământul Viu”.
Pentru a reduce costurile acestui supermaraton, Călin Dănilă şi Ioan Cojocaru vor dormi în cort sau se vor caza în gospodăriile populaţiei din zonele pe care le străbat.
„O problemă mare pe care o vom avea va fi hidratarea. La 40 de kilometri parcurşi zilnic pe jos, iar dacă mai este şi cald, trebuie un aport mare de lichide. O altă problemă ar fi asigurarea echilibrului termic, ţinând cont că nu putem lua foarte multe bagaje, haine de schimb trebuie să avem doar strictul necesar. Orice greutate în plus înseamnă efort. Luăm în calcul şi unele probleme legate de condiţiile meteo. Un vânt puternic însoţit de ploaie şi chiar ninsoare poate duce la una sau două zile de staţionare, şi astfel se pot depăşi cele 100 de zile”, a declarat Călin Dănilă.
Pentru a-şi atinge scopul, cei doi temerari au nevoie şi de sponsori. De aceea, ei au făcut apel atât la persoanele fizice şi juridice care doresc să sprijine financiar derularea acestui proiect să sune la numerele de telefon 0755.492.840, 0741.755.896, 0743.535.963 ori să-i contacteze la adresa de email: contact@pamantulviu.ro.
Călin Dănilă şi Ioan Cojocaru nu sunt la prima „ispravă” de acest gen. Cei doi mai au la activ excursii în Alpii Italieni şi Alpii Elveţieni, iar visul lor cel mai mare este să poată ajunge într-o bună zi în Himalaya.

