Peste 100 de poliţişti, trimişi zilnic în teren. 39 de infracţiuni, constatate în ultimele 2 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au intervenit în ultimele 48 de ore la peste 100 de evenimente, au aplicat 378 de sancţiuni pentru fapte antisociale şi au constatat 39 de infracţiuni.

Pentru siguranţa cetăţenilor, peste 100 de poliţişti ialomiţeni au acţionat, zilnic, în sistem integrat, alături de celelalte structuri jedeţene din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Poliţiştii au intervenit la 114 evenimente, dintre care 103 au fost sesizate prin SNUAU 112. În urma activităţilor, au fost constatate 39 de infracţiuni, fiind prinse în flagrant delict 5 persoane bănuite. Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 378 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 134.110 de lei.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru creşterea siguranţei în trafic, fiind constatate 5 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost reţinute 34 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Pentru ca distracţia de să se îmbine cu siguranţa,  la plajă, în plimbare sau la evenimente publice, Poliţia Română vă recomandă să fiţi precauţi şi să aveţi grijă de copiii care vă însoţesc.

La plajă:

Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră şi nu le lăsaţi în grija unor persoane cunoscute întâmplător.

Fiţi în permanenţă atenţi la copiii care vă însoţesc şi nu îi lasaţi să stea la soare la orele amiezi sau fără cremă de protecţie. De această ultimă recomandare este bine să ţineţi cont şi dumneavoastră, indiferent cât de călit aţi fi!

Ţineţi cont de steagul arborat de salvamari şi respectaţi indicaţiile şi semnalele acestora. Dacă observaţi o persoană în pericol de înec, anunţaţi de îndată salvamari – intervenţia lor, calificată şi la timp, poate salva o viaţă!

Nu cumpăraţi alimente, băuturi sau alte bunuri, de la comerciaţi neautorizaţi.

La evenimente publice:

Când participaţi la festivaluri şi înnoptaţi în cort, alegeţi să campaţi în staţii de campare special amenajate! Dacă vă îndepărtaţi de locul în care aţi poposit, nu lăsaţi bunuri de valoare în interior!

Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone în care se organizează manifestări publice, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, lăsaţi vehiculele în parcări sau, pe timpul nopţii, în zone iluminate. Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!

Înainte de a porni într-o călătorie mai lungă cu autoturismul, verificaţi starea acestuia, stabiliţi cu exactitate traseul şi asiguraţi-vă că aveţi documentele obligatorii la dumneavoastră.

Nu porniţi obosiţi la drum, folosiţi centura de siguranţă şi, când e cazul, scaunul pentru copii! Ţineţi în maşină vestă şi triunghiuri reflectorizante, extinctor şi trusă de prim-ajutor.

Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

Învăţaţi-i pe cei mici cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, asiguraţi-vă că aceştia cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora.

Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător! Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant.

Nu răspundeţi la provocări cu violenţă şi încercaţi să evitaţi conflictele!

Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera.

Nu participaţi la jocurile de noroc clandestine, organizate de persoane care profită de naivitatea celor tentaţi de câştiguri facile şi sesizaţi, de îndată, poliţiştii.

Plimbare la munte:

Căutaţi o zonă cât de cât mai circulată unde să vă parcaţi autoturismul (în apropierea unei cabane mai mari, eventual cu pază sau camere de supraveghere).

Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, bunuri ce pot tenta (un bagaj, un dispozitiv GPS, staţie etc.).

În niciun caz nu lăsaţi în autoturism bani, acte sau lucruri cu o valoare mare.

Nu lăsaţi alimente în autoturism! – recomandare generală- în acest caz autoturismul poate fi vizitat de urs!

Aveţi grijă cu cine vă împrieteniţi pe munte! Nu toată lumea este de bună credinţă!

Ţineţi-vă portofelul cu banii şi actele într-un buzunar interior al hainei şi nu aveţi încredere nejustificată în oameni pe care abia i-aţi cunoscut (de exemplu să le cereţi să aibă grijă de bagajul dumneavoastră cât urcaţi mai sus).

Atunci când sunteţi martorii unor fapte antisociale sau aţi fost victima unei infracţiuni, nu ezitaţi să vă adresaţi celui mai apropiat echipaj de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite