Cum trebuie să arate un Curriculum Vitae perfect. Ponturi despre ce urmăresc, cu adevărat, angajatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: shutterstock.com
FOTO: shutterstock.com

Dacă vă aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi vreţi să vă surprindeţi viitorii angajatori, trebuie să ştiţi că secretul se ascunde în informaţiile trecute în Curriculum Vitae. Un CV construit în mod profesionist vă poate aduce jobul mult dorit.

Curriculum Vitae reprezintă un fel de carte de prezentare a angajatului care stă faţă în faţă, în timpul unui interviu, cu viitorul său angajator. Datele pe care le cuprinde CV-ul sunt extrem de importate pentru ca jobul mult dorit să fie obţinut de persoana care îl caută. Tocmai de aceea, redactarea unui CV competitiv trebuie să ţină seama de o serie de mici trucuri care, trecute cu vederea, ar putea să nu aibă efectele mult dorite pentru cei aflaţi în căutarea locului de muncă dorit. 

„Am observat la foarte multe persoane faptul că nu dau foarte multă importanţă CV-urilor pe care le prezintă angajatorilor. Este o atitudine nu tocmai potrivită, pentru că CV-ul poate spune multe despre cine eşti tu sau cum te comporţi la serviciu ca şi angajat. De exemplu, un CV redactat neglijent scoate în evidenţă o persoană nehotărâtă, grăbită şi lipsită de creativitate” este opinia lui Mihai Oprea, specialist HR într-o companie din Bucureşti. 

Reguli de aur în redactarea CV-ului

CV-ul preferat de angajatori, este în opinia specialiştilor în HR, acel CV care arată foarte bine atât în ceea ce priveşte conţinutul, cât şi forma. 

Un CV redactat într-un mod echilibrat, cu alinierile, spaţiile şi semnele de punctuaţie adecvate va fi foarte apreciat de viitorii angajatori. El scoate în evidenţă ideea că persoana aflată în căutarea unui loc de muncă este organizată. De asemenea, un CV trebuie să conţină foarte multe informaţii despre particularităţile posibilului angajat. „Adică trebuie exprimate, cu cuvinte potrivite şi uşoare, atitudinile candidatului. Precum faptul că gândeşte pozitiv, are simţul umorului sau este curajos” explică Mihai Oprea, specialist HR. 

De asemenea, în CV trebuie trecute doar informaţiile relevante pentru experienţa profesională pe care viitorul angajat a acumulat-o. De asemenea,  este foarte important este ca CV-ul să răspundă angajatorului la întrebările: „cine eşti?” ,  „cum faci?” şi „ce faci?”

Aşa nu!

Mai mult, specialiştii HR explică faptul că angajatorii resping acele CV-uri care conţin foarte multe informaţii şi care nu evidenţiază acele aspecte utile pentru jobul pe care posibilul angajat a candidat. De asemenea, nu trebuie trecute informaţii despre o anumită activitate profesională, fără ca acestea să fie însoţite de explicaţii referitoare la abilităţile obţinute. 

Citiţi şi:

Cum devenim mai creativi la serviciu: sfaturile specialiştilor în psihologia resurselor umane

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite