2014, anul anchetelor penale în Ialomiţa. Magistraţi, politicieni, medici şi interlopi, trimişi în judecată de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2014 a fost unul plin pentru organele de urmărire penală. Procurorii anticorupţie de la Bucureşti, dar şi cei locali au demarat anchete –fulger în Ialomiţa. În plasa anchetatorilor au picat magistraţi, medici sau procurori. Multe dintre dosare au ajuns pe masa instanţelor, altele urmând să fie finalizate în anul următor.

Procurorul şef al judeţului, arestat de DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început anul în forţă în judeţul Ialomiţa. În ianuarie 2014, anchetatorii de la Bucureşti au venit să-l ridice pe colegul lor de la Slobozia, procurorul Cătălin Cristian Hristescu, şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

Anchetatorii din Capitală i-au percheziţionat vila de la marginea oraşului şi biroul, pentru ca căuta indicii temeinice astfel încât să poată pune în mişcare acţiunea penală pe numele acestuia. 

La finalul activităţilor, Hristescu a fost săltat şi arestat preventiv pentru 30 de zile. El este acuzat de trafic de influenţă, întrucât a încercat să stopeze demararea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia a unei anchete ce viza un apropiat de-al său, afaceristul ialomiţean Ştefan Foamete. Cei doi sunt trimişi acum în judecată, următorul termen al procesului desfăşurându-se în luna ianuarie 2015. 

image

Cătălin Hristescu, fostul şef al PT Ialomiţa arestat de DNA în ianuarie 2014

În România există şoseaua semnalizată cu 200 de semne de circulaţie

Reporterii Adevărul au descoperit că în judeţul Ialomiţa există cea mai bine semnalizată şosea din ţară. Este vorba despre un drum judeţean care traversează satul Patru Fraţi, comuna Adâncata, judeţul Ialomiţa, şi pe care au fost montate nici mai mult, nici mai puţin de 200 de semne de circulaţie.

 Materialul a fost preluat de toată presa centrală şi difuzat zile în şir pe posturile naţionale de televiziune. Istoria pe scurt a semnelor de circulaţie are legătură cu reparaţia drumului judeţean care trece prin satul Patru Fraţi. 

image

Pe şoseaua din Patru Fraţi au fost montate 200 de semne rutiere 

Pentru că erau prevăzute în proiectul de reabilitare, semnele au fost montate unul lângă altul. Poliţiştii Serviciului Rutier Ialomiţa au declarat că indicatoarele sunt amplasate corespunzător, însă şoferii care tranzitează zona susţin că sunt foarte derutaţi din cauza celor 200 de semne rutiere. 

Trafic cu sânge uman, la Cenrul de Transfuzii Sanguine Ialomiţa 

În  vara anului 2014, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia descindeau la sediul Centrului de Transfuzii Sanguine Ialomiţa. Totul într-un dosar privind o reţea infracţională alcătuită din medici şi asistente ale unităţii care vindeau ca la piaţă sângele recoltat de la donatori. 

Reţeaua era organizată şi coordonată de şefa Centrului de Transfuzii Sanguine Ialomiţa, doctoriţa Cristiana Stoian. Imediat după descinderi, Stoian şi 8 dintre asistentele sale au fost conduse la sediul Parchetului Slobozia pentru audieri. 

Ads by Info

Ad Options

   

image

Doctoriţa Cristiana Stoian a fost acuzată că a vândut ca la piaţă sângele donatorilor

Doctoriţa Cristiana Stoian a fost arestată pentru 30 de zile, iar pe numele asistentelor a fost impusă măsura controlului judiciar. În octombrie 2014, dosarul traficului cu sînge uman a fost trimis în instanţă, primele termene urmând să se desfăşoare în 2015. 

Silvian Ciupercă, baronul PSD de Ialomiţa, în vizorul DNA

Toamna anului 2014 a adus noi percheziţii DNA în Ialomiţa. Personajul principal vizat de anchetatorii anticorupţie a fost Silvian Ciupercă, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa. Ancheta in rem a procurorilor de la Bucureşti a vizat modul fraudulos în care ar fi fost concesionate peste 250 de hectare de terenuri agricole din patrimoniul CJI.

image

Silvian Ciupercă, preşedintele CJI Ialomiţa, se află în vizorul DNA 

De asemenea, au fost căutate probe care să indicie faptul că Silvian Ciupercă ar fi intervenit la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru a-l susţine pe actualui director al Fiscului ialomiţean. Deocamdată, probele administrate de procurorii de la Bucureşti vizează doar fapte, nu persoane, cercetările urmând să continue şi în 2015. 

Mihai Viteazul, transformat în „Moş Crăciun” la Slobozia 

Slobozia a încheiat anul într-o notă extrem de comică. Aproape de centrul oraşului, de Ziua Naţională a României, edilii au dezvelit o statuie care-l întruchipează pe domnitorul Mihai Viteazul. Construită din piatră de Hoghiz şi înaltă de peste 4 metri, statuia respectivă este în realitate o tentativă nereuşită de a-l evidenţia pe voievod. Locuitorii oraşului l-au asemuit pe Mihai Viteazul de la Slobozia cu „Moş Crăciun”. 

Ads by InfoAd Options

image

Citiţi şi:

Descindere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. Procurorul-şef Cătălin Cristian Hristescu, suspectat de legături cu interlopii

FOTO Se întâmplă doar în Ialomiţa: 200 de indicatoare rutiere într-un sat. Primarul: „Le-am pus ca să se sature poliţiştii!

Sânge vândut la negru de angajaţii Centrului de Transfuzii Sanguine Ialomiţa. O asistentă a fost reţinută

Percheziţii la Centrul de Transfuzii Sanguine Ialomiţa. Nouă angajaţi sunt chemaţi la audieri

Percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Ialomiţa şi la Spitalul de Urgenţă Slobozia. Şeful CJ, Silvian Ciupercă, în vizorul DNA

VIDEO Mihai Viteazul cel Bondoc. O statuie ridicolă dezvelită de 1 Decembrie la Slobozia

Cum a găsit succesul în viaţă baronul de Ialomiţa Silvian Ciupercă. De la un simplu profesor, la omul care controlează toată averea judeţului

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite