FOTO VIDEO Lucrările la bazinul de înot acoperit din Slatina, pe final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la interiorul bazinului de înot din Slatina sunt pe terminate  (FOTO: Mugurel Manea)
Lucrările la interiorul bazinului de înot din Slatina sunt pe terminate  (FOTO: Mugurel Manea)

Autorităţile locale din Slatina se pregătesc ca, pe 1 iunie, să taie panglica la singurul bazin acoperit pentru înot din judeţul Olt. Lucrările, demarate în anul 2011, aşteaptă să fie terminate la capătul a nu mai puţin de cinci termene consecutiv încălcate de Compania Naţională de Investiţii, care nu a mai plătit lucrările firmei ce şi-a adjudecat iniţial licitaţia. Lucrările au fost reluate pe 17 martie a.c. şi, acum, au ajuns la final.

Bazinul acoperit de înot de la Slatina, singurul din judeţ până la acest moment, este amenajat în curtea firmei locale de transport în comun Loctrans SA. Firma care şi-a adjudecat iniţial licitaţia, SC Euro Construct Internaţional SRL Bucureşti, a fost plătită “în rate” de Compania Naţională de Investiţii (C.N.I.), până ce, la un moment dat, nu a mai mişcat nimic pe şantier deoarece plăţile întârziaseră foarte mult. Practic, firma ajunsese să lucreze pe banii ei. Proiectul a rămas înţepenit în timp aproape trei ani, ajungând să fie realizat 70%. CNI s-a văzut nevoită să rezilieze contractul de 58 miliarde lei vechi cu firma bucureşteană, dar aceasta numai după ce reprezentanţii Primăriei Slatina au început să facă presiuni pentru finalizarea bazinului de înot. La începutul lunii februarie a.c., CNI a derulat noua licitaţie pentru a stabili o altă firmă care să continue lucrarea de la Slatina, aceasta fiind aleasă a fi SC Lor Instal Construct SA Bucureşti. Valoarea contractului actual este de 1.776.262 lei fără TVA şi a cuprins: lucrări de construcţii şi de montaj echipamente, respectiv instalaţii.

La acest moment, o inspecţie „inopinată” la faţa locului îţi poate arăta transformări majore şi nu poţi să nu ajungi la concluzia că noua firmă s-a mişcat aproape cu viteza luminii faţă de ce se întâmplase până la 17 martie a.c., când au fost reluate lucrările. Interiorul bazinului a fost terminat în proporţie de peste 95%, în prezent lucrându-se la ultimele detalii: montarea a câteva uşi, capetele pentru duşuri, ceva neoane, coşul centralei aferente bazinului pentru lunile friguroase, montarea băncilor din lemn de pe marginea bazinului etc. A fost finalizată compartimentarea interioară – duşuri, grupurile sanitare şi vestiarele, pavarea şi finisarea bazinului cu gresie şi mozaic specific, amenajarea suprafeţelor de pe marginea bazinului de înot cu un material antiderapant dintr-un cauciuc special de culoare albă etc. Una din cererile speciale ale diriguitorilor Primăriei Slatina care nu era menţionată în contract, respectiv montarea unui sistem de teleacces cu turnicheţi, a fost rezolvată şi ea. De asemenea, exteriorul clădirii bazinului a fost şi el finisat, respectiv a fost „îmbrăcat” în traverse din lemn. În jurul obiectivului se lucrează acum la turnarea nisipului peste care va fi montat un strat de pavele.

Inaugurare de Ziua Copilului

Deşi contractul prevede finalizarea lucrărilor la jumătatea lunii iunie, acest lucru va avea loc mai devreme după ce edilul Minel Prina a solicitat reprezentanţilor firmei ce şi-a adjudecat licitaţia să termine mai devreme. Astfel, panglica va fi tăiată pe 1 iunie, de Ziua Copilului.

"Am fi putut să lăsăm firma respectivă să lucreze liniştită până în ultima zi din contract, dar am discutat cu ei şi le-am cerut să zorească ritmul lucrărilor astfel încât acestea să fie gata la începutul lunii iunie, şi, iată, acest lucru se va întâmpla. De ce am vrut un termen mai rapid de finalizare a lucrărilor?... Pentru că am considerat că slătinenii au aşteptat oricum foarte mult ca să aibă acest bazin de înot acoperit, singurul – dealtfel , din judeţ, dar sperăm să nu fie ultimul. În plus, nu am cerut imposibilul deoarece este vorba, la urma urmei, despre doar două săptămâni diferenţă faţă de termenul iniţial”, a declarat edilul Minel Prina.

Datele tehnice ale proiectului prevăd pentru bazin dimensiuni de 30/50 metri, o adâncime a apei cuprinsă între 1,20-1,80 metri, o lungime de 25 metri şi o lăţime de 12,5 metri, cinci culoare, întreaga investiţie ocupând în total aproape 2.000 mp. Primăria deja şi-a îndeplinit partea din contract şi a asigurat utilităţile la proiectul cu pricina: racord gaze naturale, energie electrică, apă-canal, autorităţile locale cheltuind în acest sens patru milioane de lei. Bazinul de înot va fi administrat de Clubul Sportiv Municipal Slatina, în acest sens fiind deja angajat personalul care se va ocupa propriu-zis de bazin şi de derularea cursurilor de înot: vorbim despre casieri, personal de îngrijire, dar şi patru profesori de înot, cursurile urmând să se adreseze atât începătorilor, dar şi profesioniştilor.

În ce priveşte tarifele care vor fi practicate la bazinul de înot, acestea au fost coordonate cu cele de la celelalte investiţii similare din ţară; astfel, un abonament lunar va costa maximum 200 lei, iar un curs de iniţiere pentru copii va fi de 100 lei. Copiii din municipiu din ciclul gimnazial vor beneficia gratuit de 20 de ore de cursuri de iniţiere pe an. Programul orar pentru accesul în bazin va fi zilnic, între orele 08.00-22.00 de luni până vineri, respectiv 09.00-15.00 sâmbăta şi duminica. 

Vă mai recomandăm, din acelaşi ciclu:

FOTO-VIDEO La Slatina reîncep lucrările la singurul bazin de înot acoperit din judeţ

VIDEO  Termen final pentru mult-aşteptatul bazin de înot de la Slatina: primăvara 2014

FOTOGALERIE  Amânare sine-die pentru finalizarea bazinului de înot de la Slatina

FOTO Bazinul de înot din Slatina nu va fi terminat la timp până la începerea anului şcolar. VEZI AICI când va fi gata şi cum va arăta la final! (2012)

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite