FOTO-VIDEO La Slatina reîncep lucrările la singurul bazin de înot acoperit din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bazinul de înot de la Slatina este în lucrări din 2011 încoace... (FOTO: Mugurel Manea)
Bazinul de înot de la Slatina este în lucrări din 2011 încoace... (FOTO: Mugurel Manea)

După aproape trei ani de lucrări constant întrerupte, în municipiul Slatina reîncep, luni – 17 martie, lucrările la singurul bazin de înot acoperit din judeţ. Demarat în anul 2011, proiectul aşteaptă să fie terminat la capătul a cinci termene de finalizare încălcate după ce Compania Naţională de Investiţii nu a mai plătit lucrările firmei ce şi-a adjudecat iniţial licitaţia. Noua firmă şi-a luat angajamentul să termine lucrarea până în luna mai.

Bazinul de înot acoperit de la Slatina, singurul din judeţ până la acest moment, este amenajat în curtea firmei locale de transport în comun Loctrans SA. Firma care şi-a adjudecat iniţial licitaţia, SC Euro Construct Internaţional SRL Bucureşti, a fost plătită “în rate” de Compania Naţională de Investiţii (C.N.I.) până ce, la un moment dat, nu a mai mişcat nimic pe şantier deoarece plăţile întârziaseră foarte mult. Practic, firma ajunsese să lucreze pe banii ei. Proiectul a rămas înţepenit în timp, realizat 70%. CNI s-a văzut nevoită să rezilieze contractul de 58 miliarde lei vechi cu firma bucureşteană, dar aceasta numai după ce reprezentanţii Primăriei Slatina au început să facă presiuni pentru finalizarea bazinului de înot.

La începutul lunii februarie, CNI a derulat noua licitaţie pentru a stabili o altă firmă care să continue lucrarea de la Slatina, aceasta fiind aleasă a fi SC Lor Instal Construct SA Bucureşti. Valoarea contractului actual este de 1.776.262 lei fără TVA şi va cuprinde: lucrări de construcţii şi montaj echipamente, respectiv instalaţii. Primăria deja şi-a îndeplinit partea din contract şi a asigurat utilităţile la proiectul cu pricina: racord gaze naturale, energie electrică, apă-canal, autorităţile locale cheltuind în acest sens patru milioane de lei. Dată fiind noua situaţie, diriguitorii municipalităţii se arată acum optimişti şi spun că bazinul de înot va fi realizat până cel mai târziu la finele lunii mai a.c. Luni - 17 martie, noua firma va reîncepe lucrările la acest obiectiv.

“Iată că, încet-încet, am ajuns şi la capătul acestui proiect, chiar dacă a durat mai mult decât ar fi crezut oricine. Au fost piedici care nu au ţinut de noi, altfel nu am mai fi vorbit despre acest bazin la momentul de faţă deoarece am fi rezolvat situaţia demult. CNI a ales noua firmă care va finaliza lucrările la bazinul de înot şi, având în vedere că majoritatea lucrărilor ce mai trebuie executate vor fi efectuate la interior, suntem siguri că inaugurarea acestui obiectiv este foarte aproape”, a afirmat edilul Slatinei, Minel Prina.

La acest moment, singurul bazin de înot acoperit din întreg judeţul Olt, la care se lucrează în municipiul Slatina, este realizat în prezent în proporţie de 70 %. Exteriorul clădirii ce va adăposti bazinul a fost finalizat în mare parte, necesare fiind acum operaţiunile de finisare. Grosul lucrărilor sunt cerute la interior: pavarea şi finisarea bazinului cu gresie şi mozaic specific, plus compartimentarea interioară şi placarea cu gresie, faianţă şi rigips. Datele tehnice ale proiectului prevăd că acesta va avea dimensiunile de 25/12,5 metri, întreaga investiţie urmând a ocupa în total aproape 2.000 mp. Reprezentaţii Primăriei analizează posibilitatea ca, după finalizarea lucrărilor, elevii de gimnaziu să aibă intrarea gratuită în incinta bazinului de înot.
 

Vă mai recomandăm, din acelaşi ciclu:

FOTO-VIDEO  Termen final pentru mult-aşteptatul bazin de înot de la Slatina: primăvara 2014

FOTOGALERIE  Finalizarea bazinului de înot din Slatina, din amânare în amânare

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite