Meşteşugari populari din judeţul Olt, pe străzile Orşovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi creatori populari din judeţul Olt se vor afla, timp de o săptămână începând de astăzi – 7 septembrie, la Orşova, unde vor participa la cea de-a doua ediţie a Taberei inter-regionale de meşteşuguri ”Maestru şi ucenic“. Pe durata taberei, creatorii populari îşi vor arăta talentul chiar pe străzile oraşului-gazdă, sub ochii trecătorilor.

În perioada 7-13 septembrie, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt, în colaborare cu Şcoala Populară de Arte şi Meserii Slatina şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Olt şi al Primăriei municipiului Orşova, organizează cea de-a doua ediţie a Taberei inter-regionale de meşteşuguri ”Maestru şi ucenic“. La această tabără vor participa mai mulţi creatori populari din judeţul Olt, dar şi Mehedinţi.

”Pe durata acestei tabere ajunsă la a doua ediţie vor avea loc expozitii stradale şi ateliere deschise, întâlniri între meşterii populari din cele două zone etno-folclorice, precum şi întâlniri cu reprezentanţii unor organizaţii care se ocupă cu programe de finanţare pentru zona rurală în încercarea de a găsi unele programe de finanţare pentru continuarea practicării meşteşugurilor, dar şi a dezvoltării atelierelor. În felul acesta poate apărea posibilitatea intrării într-un circuit turistic benefic atât pentru oameni, cât şi pentru zonele respective”, a declarat Valeru Ciurea, referent în cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt.

Meşterii populari participanţi la tabăra menţionaţi sunt: Dumitru Liceanu (cojocar din comuna Vădastra care, în anul 2014, a primit titlul ”Tezaur uman viu“ din partea Ministerului Culturii), Gheorghe Tănase (sculptor în lemn comuna Corbu), Petre Ciobanu (încondeietor de ouă de liectă Călui), Ionel Cococi (ceramist ceramică neagră din comuna Vădastra), Olguţa Filip (creatoare costume populare comuna Cezieni), Daniela Voicu (obiecte decorative, Balş), Costinel Beşteleu (încondeietor de ouă comuna Călui), Ştefan Truşcă (ceramist ceramică utilitară de la Romana-Balş). O parte meşterii populari amintiţi sunt însoţiţi de câte un ucenic.

Mai puteţi citi:

Festivalul Naţional de Umor “Oltenii şi restu’ lumii” de la Slatina bate la uşă. Iată ce condiţii trebuie îndeplinite de către cei care vor să participe

Expoziţie de pictură Vasile Sitari la galeria “Artis” din Slatina

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite