Tăierile de păduri scot din nou sibienii în stradă. Între 300 şi 500 de oameni sunt aşteptaţi la protestul de sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sibienii vor protesta din nou la sfârşitul acestei săptămâni vizavi de tăierile de păduri. Protestul va avea loc sâmbătă în centrul oraşului.

Comisia de specialitate din cadrul Primăriei Sibiu a aprobat miercuri acţiunea care va avea loc sâmbătă în centrul Sibiului. Protestul este programat între orele 16:00-18:00 pe traseul Piaţa Mare-Piaţa Mică-înapoi în Piaţa Mare-strada Nicolae Bălcescu până la Farmacia 24-înapoi în Piaţa Mare. Organizatorii au estimat că vor participa între 300 şi 500 de persoane. 

„Continuăm protestele împotriva despădurilor abuzive, sâmbătă 16 mai, ora 16:00 în Piaţa Mare. Dacă aveţi posibilitatea, veniţi îmbrăcaţi cu ceva verde şi aduceţi un izopren, salteluţa sau o pătură veche. Ne vom întinde pe jos precum copacii pe care i-au tăiat! Acest protest este un semnal de alarmă către întreaga clasă politică şi mai ales către instituţiile care ar trebui să-şi facă treaba şi nu o fac nici în acest al 12-lea ceas. Este de asemenea un avertisment din partea societăţii civile către toţi cei ce s-au făcut vinovaţi cândva sau în prezent de acest dezastru sau de tergiversarea luării unor decizii ce se impun”, arată organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului. 

Este cel de-al doilea protest de acest fel organizat la Sibiu, după cel de la sfârşitul săptămânii trecute. Acţiuni similare sunt anunţate în mai multe oraşe din ţară. 

Vă mai recomandăm: 

Casele de lemn, afacerea din Secuime care a cucerit toată Europa. Cât costă o casă de lemn „la cheie“ - avantaje şi dezavantaje

onstruite „pe bucăţi” în satele din jurul Gheorgheniului, mii de case de lemn au ajuns în ţări din toată Europa, la clienţi dintre cei mai pretenţioşi.

Satul unde nu s-a mai născut nimeni de 27 de ani. Povestea celor 12 oameni care mai trăiesc în Gherdeal: „Saşii au plecat în Germania, românii – sub brazi“

Ultima nuntă în satul sibian Gherdeal a avut loc în 1987, iar ultimul copil s-a născut aici în 1988. Din comunitatea înfloritoare de altădată, care număra 300 de suflete de români şi de saşi, acum au mai rămas doar 12 locuitori, şi toţi trecuţi de 50 de ani. Amintirile lor au rămas închise în cutii cu fotografii alb-negru.

Doi soţi din Harghita şi prima fabrică de sarmale din România, care a cucerit Suedia şi Ungaria - reţeta simplă a unei afaceri de succes

Doi soţi din Gheorgheni (Harghita) au deschis în urmă cu cinci ani o mică fabrică de sarmale. Ideea de afaceri s-a transformat într-un adevărat succes, iar „Adevărul“ vă spune povestea ei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite