Site-ul Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, pe locul 2 după cel al Luvrului într-un top 40 al site-urilor muzeelor din întreaga lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu ocupă locul 2 în topul „40 cele mai bune site-uri de muzee” realizat de către www.sizzlingmagazine.com.

În top, Muzeul Naţional Brukenthal, www.brukenthalmuseum.ro, este devansat, ca şi mod de prezentare în mediul online, doar de către muzeul Luvru, şi lasă în urmă alte 38 de site-uri ale unor muzee renumite din întreaga lume. Locul 3 este ocupat de site-ul muzeului Frida Kahlo din Mexic, locul 4 de cel al Institutului de Artă din Chicago iar locul 5, de Muzeul van Gogh din Amsterdam.

„Problema nu este simplă, mai ales că muzeul conţine adesea zeci de mii de obiecte de valoare care fizic nu pot fi introduse doar în câteva pagini. Cu toate acestea, dezvoltatorii şi designerii creează un site care îi va interesa pe vizitatori, îi surprinde şi îi convinge să viziteze muzeul. Asta înseamnă că site-ul trebuie să fie original, unic, interesant şi pe cât posibil interactiv”, scriu cei de la www.sizzlingmagazine.com.

Topul complet poate fi accesat AICI

Palatul Brukenthal este unul dintre cele mai însemnate monumente în stil baroc din România, construirea clădirii petrecându-se în etape, între anii 1778 –1788. Edificiul a fost ridicat pentru a servi drept reşedinţă oficială a baronului şi sediu al colecţiilor sale.

Palatul de odinioară găzduieşte astăzi unul din cele mai mari muzee ale României. Deoarece nu a avut descendenţi direcţi rămaşi în viaţă, baronul von Brukenthal lăsa moştenire prin testament palatul, colecţiile şi restul averii sale unui descendent în linie masculină dintre persoanele cu care se înrudea. În cazul în care urmaşii săi aveau să moară la rândul lor fără a avea copii, familia stingându-se, averea urma să fie preluată de Biserica Evanghelică, iar palatul să devină un muzeu deschis publicului larg, eveniment petrecut în anul 1817.

Pe parcursul secolului al XIX-lea, principala preocupare a muzeului a fost aceea de conservare a patrimoniului existent şi de lărgire a colecţiilor principale prin intermediul achiziţiilor, dar şi de înfiinţare de noi colecţii mai ales în sfera culturii săseşti.

În anul 1948, muzeul a fost naţionalizat, devenind proprietatea statului comunist român. Tot în anul 1948, Societatea Transilvăneană pentru Ştiinţele Naturii din Sibiu îşi încetează activitatea, muzeul aflat sub patronajul acesteia fiind inclus în patrimoniul naţional. În anul 1957, Muzeul de Ştiinţele Naturii devenea parte a Muzeului Brukenthal.

Muzeul de Vânătoare “August von Spiess” s-a deschis în anul 1966 iar în 1972 a fost inaugurat  Muzeul Farmaciei. În anul 1988 a fost inaugurată Secţia Istorie a Muzeului Naţional Brukenthal, în prezent Muzeul de Istorie, în Casa Altemberger iar Galeria de Artă Contemporană a fost deschisă în 2006.

Vă mai recomandăm:

Pretenţii de rang înalt: Samuel von Brukenthal, baronul de legendă al Sibiului, îşi servea oaspeţii cu produse de patiserie aduse de la Viena şi bea doar apă de izvor adusă de la Răşinari

Împărăteasa Maria Thereza şi baroneasa Sophia – femeile care i-au marcat destinul legendarului baron Samuel von Brukenthal

Palatul baronului Brukenthal, una din capodoperele arhitectonice ale României

                                

                              



    
 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite