Sibienii ies din nou în stradă pentru protejarea pădurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou protest la adresa despăduririlor abuzive va avea loc la Sibiu în cursul zilei de duminică, 7 iunie, de la ora 17:00.

Cei care doressc să se alăture protestatarilor sunt aşteptaţi duminică la ora 17:00 în faţa Farmaciei 24. Protestul este organizat de comunitatea "Sibiu Uniţi Salvăm", este autorizat de municipalitate şi va avea loc pe traseul Farmacia 24 - Str. Nicolae Bălcescu - Sediu Telekom - Retur Farmacia 24. 

"Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului invităm locuitorii oraşului Sibiu să participe la protestul pentru protejarea pădurilor şi împotriva despăduririlor abuzive. Până în prezent peste 170 de sibieni şi-au anunţat prezenţa la protestul care va avea loc duminică, 7 iunie 2015, ora 17.00, pe Str. Nicolae Bălcescu. Evenimentul este organizat de către comunitatea ”Uniţi Salvăm” şi este susţinut de mai multe grupuri şi organizaţii sibiene interesate de protecţia mediului înconjurător. Prin această iniţiativă Sibiul se alătură celorlalte oraşe, atât din ţară cât şi din diaspora , împotriva despăduririlor abuzive şi ilegale, care au lăsat România cu nici 27% din suprafaţa împădurită faţă de 31.8% din suprafaţa ţării în 1990. 

Consideram ca măsurile luate până la acest moment de guvern, preşedinte şi instituţiile statului cu putere de acţiune in problema despăduririlor abuzive si ilegale nu sunt suficiente. Prin această iniţiativă cerem sprijinul Preşedintelui şi Guvernului României pentru ca: resursele naturale să fie exploatate transparent şi protejate ca o moştenire naţională; să se înăsprească controalele la procesatori şi în Portul Constanţa; să se oprească tăierile de pădure din parcurile naţionale; să se suspende funcţionarea ilegală a fabricii de debitare şi prelucrare a lemnului a s.c. HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER srl., din comuna Reci, judeţul Covasna; să interzică exporturile de lemn neprelucrat pe o perioada îndelungată; să asigure întărirea instituţiilor de control - comisariatele silvice - şi a instrumentelor de monitorizare a trasabilităţii lemnului", arată organizatorii într-un comunicat de presă. 

Vă mai recomandăm: 

Povestea lui Hermann Oberth, sibianul care a revoluţionat navigaţia spaţială. A fost primul om din lume care a gândit proiectul rachetelor moderne de acum

Savantul transilvănean născut la Sibiu a rămas cunoscut în istorie drept părintele navigaţiei spaţiale, cercetările sale în domeniu fiind recunoscute şi apreciate în întreaga lume.

Sibianul Ieronim Budac, locotenentul lui Al Capone: cum a ajuns în Mississippi cu un camion cu alcool de contrabandă, fugind de poliţie

Cârţişoreanul rămas şi azi o legendă a avut o viaţă plină de peripeţii în America. Cu banii strânşi a dezvoltat acasă afaceri bănoase şi a fost primar în satul lui timp de patru mandate.

Satul unde nu s-a mai născut nimeni de 27 de ani. Povestea celor 12 oameni care mai trăiesc în Gherdeal: „Saşii au plecat în Germania, românii – sub brazi“

Ultima nuntă în satul sibian Gherdeal a avut loc în 1987, iar ultimul copil s-a născut aici în 1988. Din comunitatea înfloritoare de altădată, care număra 300 de suflete de români şi de saşi, acum au mai rămas doar 12 locuitori, şi toţi trecuţi de 50 de ani. Amintirile lor au rămas închise în cutii cu fotografii alb-negru.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite