Medicul Aurel Coman a moștenit pasiunea pentru meserie din familie

Medicul Aurel Coman a moștenit pasiunea pentru meserie din familie

Aurel Coman

Chirurgul Aurel Coman s-a clasat pe locul II în campania ”Medici cu care Sibiul de mândrește”, fiind unul din medicii care au adunat cele mai multe voturi din partea sibienilor. Chirurgul care din acest an a ales să lucreze doar în sistemul privat are la activ aproximativ 7.000 de operații, iar în timpul liber merge cu plăcere la vânătoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre cei mai căutați chirurgi sibieni, Aurel Coman are 51 de ani și a absolvit în 1987 Facultatea de Medicină din cadrul Institutului de Medicină și Farmacie din București. În 1991, prin concurs, și-a luat secundariatul, pe care l-afăcut în Clinica de Chirurgie II a Spitalului Clinic din Cluj-Napoca.

A optat pentru sistemul privat

Din 1994, este medic specialist, și tot în același an a început să lucreze la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Din 1999, este medic primar chirurg, iar din 2009, medic atestat în chirurgie oncologică. Paralel cu activitatea din spital, din anul 2004, a început să lucreze și la Centrul Medical Polisano, iar în acest an a renunțat la spitalul de stat, optând să lucreze integral în sistemul privat.

”Era destul de greu, dimineața la spital, după-amiaza la Polisano, prefer să lucrez într-un singur loc”, își motivează alegerea dr. Coman.

Pasiune de familie

 Despre dragostea pentru meserie, spune că s-a moștenit din familie, tatăl său fiind medic internist. ”Trebuie să fie pasiune, dacă nu-ți place te limitezi la puțin”, spune dr. Coman. Are la activ aproximativ 7.000 de operații în chirurgie digestivă, oncologică, ginecologică, endocrinologică, vasculară-periferică și laparoscopică, numeroase participări la cursuri de perfecționare și manifestări științifice de profil.

Spune că are în carieră două modele profesionale – doctorul Dumitrescu, fostul șef de secție de la Chirurgie II, și profesorul Ciucea de la Cluj - și că nu ia în calcul varianta plecării în străinătate, deși sunt din ce în ce mai mulți cei care au această opțiune.

Medicul Aurel Coman este căsătorit, are un copil, și spune că, în timpul liber, merge oricând cu plăcere la o partidă de vânătoare.

citeste totul despre: