Harta furturilor din Sibiu. Care sunt zonele în care trebuie să ne ferim de hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statisticile Poliţiei arată că furturile din buyunare, genţi sau poţete au loc cu precădere în centrul Sibiului iar cele din autovehicule, în zonele limitrofe ale oraşului.

Potrivit datelor statistice centralizate la nivelul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Sibiu, furturile au avut loc anul trecut îndeosebi zonele mai aglomerate ale municipiului, zone turistice sau comerciale. 

”Furturi din buzunare, genţi, poşete au fost sesizate cu precădere în zona Cartier Terezian – Piaţa Cibin, precum şi în perimetrul Strada Nicolae Bălcescu – Piaţa Mare – Piaţa Gării. Furturi din autovehicule s-au produs îndeosebi în zonele limitrofe ale municipiului, respectiv Cartierul Hipodrom – Cartier Vasile Aaron. Furturi din locuinţe s-au semnalat mai intens în zona Bulevardului Victoriei – Piaţa Gării, precum şi în Cartierul Hipodrom”, explică Elena Welter, de la biroul de presă al IPJ Sibiu. 

Atenţie cui deschideţiu uşa!

Pentru a nu deveni victime sigure ale hoţilor din locuinţe, e bine să fiţi atenţi, în primul rând, cui deschideţi uşa. Una din cele mai folosite metode de către hoţii din imobile este cea prin care se pretind angajaţi ai unor companii sau instituşii publice. 

”Pretextul că sunt angajaţi ai unor companii sau instituţii publice reprezintă una dintre cele mai utilizate căi prin care „falşii angajaţi” bat la uşa victimelor şi le solicită accesul în imobil pentru efectuarea unor verificări. Deşi nu ne confruntăm cu un fenomen, în ultima perioadă au fost sesizate furturi din imobil prin folosirea acestei metode: sub pretextul că sunt angajaţi ai unei companii ce furnizează gaze naturale şi trebuie să verifice instalaţia şi hornul sobei, unor persoane necunoscute (în general, două) li s-a permis accesul în imobil. În timp ce una dintre persoane distrage atenţia victimei cerându-i spre exemplu, să o conducă la aragaz, cea de-a doua persoană sustrage bunuri din interior. Din acest motiv, poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu creadă reale poveştile spuse de necunoscuţi care se prezintă la uşa lor sub pretextul  că sunt angajaţi ai unor instituţii publice sau private, vânzători sau cetăţeni străini şi mai mult decât atât, să nu le permită accesul în imobil. Solicitaţi-le legitimaţiile de serviciu celor care se prezintă la uşa dumneavoastră şi totodată, contactaţi angajatorul pentru a verifica dacă într-adevăr o astfel de activitate este în derulare”, adaugă Elena Welter. 

Cum pătrund hoţii în locuinţe: metodele ”falsul angajat”, ”deratizare” sau ”străinul”

Pentru a intra uşor în locuinţe, infractorii invocă mai multe pretexte, spun poliţiştii. Cea mai folosită metodă este cea a ”falsului angajat”, prin care infractorii pretind ca sunt reprezentanţi ai unor companii de gaz, apă sau electricitate. 

Metoda „deratizare" presupune oferirea unor servicii de acest gen de către falşi angajaţi ai unor firme cu acest profil. 

Metoda „străinul” este utilizată de regulă de infractorii care motivează că nu sunt din localitate, folosind ca pretext faptul că au o urgenţă medicală şi nu au bani romaneşti asupra lor, solicitând în acest mod victimelor să le schimbe sumele de bani în valută. Astfel, reuşesc să ia banii lăsând în schimb drept garanţie o geantă în care afirmă că se află valută sau bunuri de valoare şi promiţând că se vor întoarce. 

Vă mai recomandăm:

Comisar şef din cadrul Poliţiei Sibiu, condamnat la 6 luni de închisoare cu amânare după ce s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat sentinţa definitivă în cazul comisarului şef Răzvan Prislopeanu, cel care în anul 2012 s-a urcat băut la volan după care a provocat un accident rutier.

Clanurile interlope ale Sibiului. Dosarul grupării Lenis, în instanţă de aproape 5 ani

Dosarul celei mai mari grupări de crimă organizată destructurată în ultimii ani la Sibiu se judecă la Tribunalul Alba de aproape 5 ani.

Daniel Cioabă, regele romilor din România, amendă penală într-un dosar de evaziune fiscală

Daniel Cioabă şi femeia cu care acesta străieşte, Simeria Radu, au primit o amendă penală de 13.000 de lei şi au de plătit statului 66.092 de lei într-un dosar de evaziune fiscală. Decizia nu este definitivă.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite