Dosarul fetei care a căzut de pe un bloc pentru un selfie: pe acoperiş erau şi cadre didactice

Dosarul fetei care a căzut de pe un bloc pentru un selfie: pe acoperiş erau şi cadre didactice

Pe acoperişul aflat deasupra etajului zece, grupul de adolescenţi din care a rămas o tragedie a fost însoţit şi de două profesoare FOTO Silvana Armat

În urma audierilor desfăşurate în dosarul penal deschis ca urmare a decesului unei adolescente de 15 ani, care a căzut de pe un bloc de zece etaje, s-a descoperit că grupul de tineri a fost însoţit şi de trei adulţi, dintre care două profesoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dosarul penal pentru ucidere din culpă, deschis săptămâna trecută de poliţiştii sibieni, a ajuns la procurorii de pe lângă Tribunalul Sibiu. Potrivit acestora, în urma primelor audieri s-a descoperit că alături de grupul de opt tineri, care urcat pe un bloc de zece etaje din Sibiu, pentru a realiza fotografii, s-au aflat şi trei persoane adulte. „Din primele cercetări se pare că au fost mai multe persoane pe acoperiş. Opt copii şi trei persoane adulte, dar mai multe detalii nu ştim încă. Până acum au fost audiaţi doar câţiva copii, doi sau trei, de mâine poliţiştii vor începe să audieze şi adulţii“, declară Ioan Veştemean, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
 
Două profesoare
 
Din cele trei persoane adulte bănuite a fi urcat pe blocul de zece etaje alături de copii, două sunt profesoare în cadrul Colegiului Tehnic Cibinium, arată surse din cadrul corpului profesoral. Cele două tinere profesoare, surori gemene, s-au întâlnit cu grupul celor opt copii înainte ca aceştia să urce pe bloc. Cum o parte din copii sunt elevi ai respectivului Colegiu (nu şi fata care a decedat), cele două profesoare au fost invitate să urce pe bloc pentru a admira Sibiul noaptea. Au acceptat invitaţia, după care au decis să plece, cerându-le şi adolescenţilor să coboare. Aceştia, însă, au refuzat, motivând că vor mai rămâne doar câteva minute. Ulterior plecării celor două profesoare s-a produs tragedia în urma căreia fata de 15 ani a decedat.
 
Din cauza unui selfie
 
În seara zilei de miercuri a săptămânii trecute, o fată de 15 ani a decedat după ce a căzut de pe un bloc de zece etaje aflat la intersecţia Căii Dumbrăvii cu bulevardul Vasile Milea. Pe respectivul bloc, tinerii au urcat formând la întâmplare numere de interfon, după care au forţat grilajul care avea rolul de a împiedica accesul pe acoperiş. Aici, fata s-a sprijinit de o balustradă de metal, care a cedat.
 
citeste totul despre: