Cum să alegi corect rucsacul de şcoală pentru copil. Principala problemă de sănătate a elevilor ţine de postura greşită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datele statistice arată că principala problemă de sănătate a elevilor ţine de postura greşită. Cauzele sunt multe şi includ mobilierul şcolar neadaptat, poziţia greşită a corpului în timpul orelor, dar şi greutăţile pe care este obligat să le care un copil, începând din clasa I.

Ghiozdanul este atribut ce nu trebuie neglijat. Există câteva reguli de aur de care trebuie să ţineţi cont atunci când procuraţi un ghiozdan. Iată câteva dintre ele:

Acordaţi o atenţie sporită în primul rând dimensiunilor. Căutaţi un rucsac care este robust, dar uşor şi să nu fie mai mare decât corpul copilului. Acesta trebuie să se extindă de la aproximativ 2 centimetri de la omoplaţi până la talie. Dacă are fâşii reflectorizante este foarte bine, întrucât vă pot face copilul mai vizibil. Materialul din care este confecţionat ghiozdanul trebuie să fie uşor (vinil, naylon etc.). Ţesăturile din care sunt confecţionate ghiozdanele moderne au o serie de avantaje: au o greutate redusă şi rezistenţă sporită, sunt impermeabile, rezistente la temperaturi extreme.

Bretelele de umăr trebuie să fie late, cu cusături fine, astfel încât să nu rănească. Evitaţi rucsacurile cu şnururi, căci vor apăsa pe umeri şi vor împiedica fluxul de sânge în zonă. Acest lucru poate duce la dureri de spate, gât şi umăr şi amorţeală temporară a mâinilor. Asiguraţi-vă că copilul poartă rucsacul pe ambii umeri.

Puteţi lua în calcul un model cu curea de centură. Deşi nu este esenţial, această caracteristică, care ajută la răspândirea mai uniformă a greutăţii rucsacului, poate fi utilă pentru copiii care au mai multe manuale de cărat. Puteţi opta pentru un ghiozdan pe toţi, dar verificaţi mai întâi dacă sunt permise la instituţia de învăţământ a copilului. În multe cazuri, s-au demonstrat a fi ineficiente, căci sunt greu de manevrat de copil şi pot contribui la incidente neplăcute.

Foarte important:

Verificaţi întotdeauna greutatea. Atunci când este încărcat, rucsacul nu trebuie să cântărească mai mult de aproximativ 10-20% din greutatea corporală a copilului dumneavoastră. Unele alte organizaţii în general recomandă ca greutatea să fie între 10 sau 15% din greutatea copilului. Motivul este simplu şi se ascunde în particularităţile de dezvoltare a copilului - anume la vârsta de 6-8 ani are loc formarea modelului definitiv al curburilor fiziologice ale coloanei vertebrale.

Dacă copilul dumneavoastră este supraponderal sau obez, rucsacul ar trebui să fie cu aproximativ o treime mai uşor decât este recomandat în general. Acest lucru este argumentat prin faptul că spatele acestuia deja suportă o mare presiune din cauza greutăţii propriului corp.

Sfaturi pentru utilizare

Aminteşte copilului că rucsacurile pentru şcoală sunt pentru şcoală. Aceasta înseamnă că trebuie să poarte lucruri strict necesare pentru ziua respectivă. Restul obiectelor le poate lăsa într-un dulăpior la şcoală (dacă există unul) sau acasă.

Învăţaţi-i pe copii cum să ridice rucsacul în mod corespunzător. Pentru aceasta copilul ar trebui să-şi îndoaie genunchii şi să utilizeze ambele mâini pentru a-l ridica. 

Reglaţi corect curelele. Rucsacul ar trebui să fie lipit pe spatele copilului, astfel că fundul să se alieze pe curbura spatelui. Nu exageraţi însă cu asta, copilul trebuie să se simtă confortabil cu greutatea pe care o duce şi sub nicio formă nu trebuie să-l strângă şi să-l incomodeze.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite