Trei preoţi sătmăreni reţinuţi în Grecia pentru că au încercat să fure moaştele Sfântului Haralambie dintr-o mănăstire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea Mega Spileo
Mănăstirea Mega Spileo

Trei preoţi din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului au fost suspendaţi de la slujire, după ce joi  au fost arestaţi în Grecia, fiind acuzaţi că ar fi furat mâna Sfântului Haralambie de la o mănăstire. Reprezentanţii episcopiei susţin că cei trei preoţi au plecat fără binecuvântarea PS. Iustin Sigheteanul

Preotul Marius Borhidan care a oficiat până acum slujbe religioase în cadrul Spitalul Orăşenesc Negreşti-Oaş, preotul Emanuel Oros  din cadrul parohiei Mesteacăn şi preotul Daniel Popa din Aliceni sunt cercetaţi pentru furt de autorităţile elene, după ce în timp ce se aflau într-un pelerinaj la Mănăstirea Mega Spileo, considerată de specialişti una dintre cele mai vechi mănăstiri din Grecia.  Cei trei împreună cu un alt bărbat au fost prinşi după ce au furat din interiorul mănăstirii moaştele Sfântului Haralambie. 

Aceştia au gândit un plan prin care să pună mâna pe moaştele Sfântului Haralambie. Conform autorităţilor elene aceştia le-au distras atenţia călugărilor  din Mănăstirea Mega Spileo şi au furat moaştele, însă au fost prinşi în mai puţin de jumătate de oră. Conform unor surse neoficiale cei trei preoţi şi turistul implicat învinuiţi de furt au aruncat moaştele într-o râpă atunci când şi-au dat seama că sunt urmăriţi de oamenii legii. În mai puţin de 2 zile aceştia au fost trimişi în judecată. 

Episcopia ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului a dispus joi suspendarea de la slujire a celor trei preoţi până la clarificarea situaţiei. 

“Cei trei preoţi cercetaţi de autorităţile elene, care fac parte din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului, au fost suspendaţi din slujirea preoţească până la finalizarea anchetei şi lămurirea situaţiei. La revenirea în ţară, situaţia celor trei preoţi va fi cercetată de autorităţile bisericeşti competente”, se arată într-un comunicat transmis de Patriarhia Română.

Pe lângă moaştele Sfântului Haralambie, în biserica mănăstirii se mai păstrează  fresce din secolul al XVII-lea, o podea de mozaic, o impunatoare uşa de bronz, si o icoană, despre care se spune ca a fost realizată de mâna Sfântului Apostol Luca.

Vă mai recomandăm:

Tânărul violator care cânta Psalmii într-o biserică din Neamţ abandonase Teologia şi era cunoscut în sat ca „şmecherul cu BMW”. Preot: „E un şoc această veste”

Unde îşi trimite Vaticanul preoţii homosexuali pentru „a se vindeca“

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite