Tânărul violator care cânta Psalmii într-o biserică din Neamţ abandonase Teologia şi era cunoscut în sat ca „şmecherul cu BMW”. Preot: „E un şoc această veste”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Nicolae Iliuţă a rămas şocat de faptele de care este acuzat Lucian Buzăeanu FOTO mmb.ro
Preotul Nicolae Iliuţă a rămas şocat de faptele de care este acuzat Lucian Buzăeanu FOTO mmb.ro

Preotul Nicolae Iliuţă spune că a rămas marcat de implicarea în cazul de viol de la Roznov a tânărului Lucian Buzăeanu, băiatul care cânta în strana bisericii unde slujeşte parohul.

Părintele paroh Nicolae Iliuţă (36 de ani) din satul Duşeşti, nu-şi poate explica ce-a fost în mintea lui Lucian Buzăeanu, băiatul arestat împreună cu Adrian Ilie (17 ani), ambii acuzaţi că au violat o tânără de 18 ani. Pe tânărul de 26 de ani, preotul îl cunoştea de la slujbele de duminică, unde cânta în strana bisericii.

„E dureros ce s-a întâmplat şi vă spun sincer că a căzut ca un şoc această veste cu violul în care este implicat tânărul acesta. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu el  pentru că era cu bun simţ, respectuos. A ajuns la noi în parohie după ce a mai cântat şi pe la alte biserici din Roznov şi din alte localităţi“, spune preotul Iliuţă, care păstoreşte o parohie de 56 de familii în sătucul din comuna Ştefan cel Mare.

Părintele preot spune că Lucian nu era nici dascăl, nici cântăreţ bisericesc (ţârcovnic), adică nu era remunerat în vreun fel din banii parohiei, iar la biserică nu mergea în fiecare duminică, ci doar atunci când îşi făcea timp.

„Ca preot te bucuri să ai strana plină cu bătrâni, cu tineri... important este să ai dorinţă şi să ai voce. Lucian a absolvit seminarul din Piatra Neamţ, apoi a început Facultatea de Teologie la Iaşi, dar a abandonat cursurile după un an deoarece familia avea probleme materiale, tatăl său murind într-un accident rutier. Dar se reprofilase, găsise un alt rost după ce a urmat cursurile Şcolii Postliceale Sanitare pe care le-a încheiat vara aceasta şi voia să se angajeze la spital“, mai spune preotul Nicolae Iliuţă.

Şi-a luat BMW şi era şmecher 

Lucian Buzăeanu, tânărului acuzat de viol împreună cu minorul Adrian Ilie (fiul şefului Postului de Poliţie din comuna Zăneşti), are un trecut tumultos. O cumpănă a fost pierderea tatălui său după un accident de circulaţie petrecut în urmă cu câţiva ani în centrul oraşului Roznov.

„Omul voia să vireze la stânga, a fost izbit de un microbuz, şi nu a mai avut scăpare. Mama lui Lucian este educatoare, iar fratele lui a fost angajat la Poliţia Locală a oraşului, dar şi-a dat demisia în urmă cu vreo 2 ani, avea nişte probleme de comportament“, spune Ionel Ciubotaru, primarul oraşului Roznov.

După toate aceste necazuri, anul acesta familia Buzăeanu a avut parte şi de satisfacţii, încasând o asigurare consistentă.

„Din ce ştiu, ar fi fost vorba de vreo 180.000 de euro care s-au împărţit între cei trei membri ai familiei. De acolo cred că a avut bani să-şi cumpere maşina tânărul“, mai spune edilul.

Din declaraţia fetei care îi acuză pe cei doi juni că au violat-o, reiese că Lucian conducea în noaptea de 3/4 octombrie un BMW, maşină cu care a colindat mai înainte cluburile şi barurile din zonă. Înainte de a intra la audieri, acesta a strigat în faţa camerelor tv, ca să se audă: „E o mare înscenare marca Poliţia Roznov!“, cu referire la scandalul în care este implicat împreună cu fiul de poliţist.  

preot

  

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite