FOTO Unde ies sătmărenii de 1 Mai. Picnicul în aer liber, interzis. Singurele oportunităţi rămân ştrandurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel
mai mare aquapark din regiune, şi anume Parcul Acvatic Aquastar, este deschis
publicului de 1 mai
Cel mai mare aquapark din regiune, şi anume Parcul Acvatic Aquastar, este deschis publicului de 1 mai

Dacă nu v-aţi hotărât încă ce faceţi de 1 Mai şi nu aveţi posibilitatea să evadaţi din oraş în această perioadă, singura opţiune care v-a mai rămas e bălăceala. Picnicurile sau grătarele sunt interzise în muncipiul Satu Mare. Aşa că, dacă vă gândeaţi la un mic, nişte frigărui sau o bucată de carne sfârâind pe grătar, puteţi doar să veniţi cu ele… la pachet. Cei care nu respectă legea riscă amenzi mari.

Poţi începe prin a te informa despre oportunităţile pe care ţi le oferă judeţul Satu Mare, la staţiunea balneo- climaterică Tăşnad. Situată la doi km distanţă de centrul oraşului Tăşnad şi la 60 km de municipiul Satu Mare, aici poţi să petreci câteva zile de relaxare totală. După cum bine se ştie, Tăşnadul are unele dintre cele mai mari izvoare geotermale din regiune, fapt pentru care în fiecare an, ştrandul este mereu plin, nu doar de sătmăreni, ci de turişti din întreaga ţară. Staţiunea beneficiază de trei bazine cu apă termală neacoperite şi o piscină cu apă rece, garderobă, cabine amenajate pentru masaje recuperatorii şi reflexoterapie, spaţii de cazare şi unităţi de alimentaţie publică. Apa termală are o temperatură de suprafaţă de 72 grade C şi o mineralizare totală de 9,84 g/l.

Staţiunea balneoclimaterică a dat startul sezonului estival, hotelurile şi pensiunile pregătind oferte speciale pentru minivacanţa de 1 Mai. Acestea beneficiază de 1.200 de locuri de cazare cu oferte bune din punct de vedere financiar, preţurile fiind cuprinse între 60 şi 120 lei pentru o zi, într-o cameră pentru două persoane.

Topogane şi spa, la Aquastar

Cel mai mare aquapark din regiune, şi anume Parcul Acvatic Aquastar, este deschis publicului de 1 mai. AquaStar are cinci piscine exterioare : o piscină de relaxare şi distracţie, piscină termală seniori, piscină semiolimpică, piscină pentru copii, iar pentru aventurieri o piscină cu tobogane (Anakonda, Kamikaze şi Family), precum şi  patru piscine interioare cu destinaţii diferite (650 mp), de la bazine de copii, la bazine de relaxare şi hidromasaj, bazin cu apă termală şi de înot. Pentru alimentarea celor două piscine termale este utilizată apă obţinută de la o adâncime de 1.300 m, respectiv 600 m, din puţuri proprii. Pe segmental de wellness şi spa, complexul propune un concept variat de programe de îmbunătăţire şi păstrare a sănătăţii fiind amenajate şapte tipuri de saune (două finlandeze, două cu aburi – Hammam, două cu infraroşu şi una salină, construită cu pereţi din cuburi de sare de Himalaya). Pentru a alterna efectele saunei sunt puse la dispoziţie fântâna de gheaţă şi baia cu apă rece. La acestea se adaugă  o zonă pentru hidroterapie, kinetoterapie şi masaj, o zonă de divertisment sportiv (tenis de masă, aerobic) şi spaţii de joacă pentru copii (interior şi exterior).

Pensiuni disponibile la Băile Acâş

Staţiune situată pe drumul naţional DN19A, la o distanţă de aproximativ 30 de km de municipiul Satu Mare, este la dispoziţia turiştilor pe parcursul întregului an. Apa termală din Acâş a fost descoperită cu sute de ani în urmă, la o adâncime de peste 1.800 m, fiind apreciată de însăşi împărăteasa Maria Tereza. Temperatura apei este de 75 grade C şi are, la fel ca în cazul apei de la staţiunea Tăşnad, efecte benefice în tratarea artritelor, spondilozelor, fracturilor, paraliziilor, arterosclerozelor, afecţiunilor ginecologice şi dermatologice.  Şi aici preţurile încep de la 60 de lei pentru o cameră şi se măresc în funcţie de pretenţiile fiecăruia.

Staţiunea Valea Măriei

Pentru cei care locuiesc în Zona Oaşului, staţiunea Valea Măriei este cea mai bună soluţie unde puteţi să petreceţi una sau mai multe zile libere. Este situată pe drumul naţional DN19, la o distanţă de 2,5 km de comuna Vama şi 44 km de municipiul Satu Mare şi este aşezată în mijlocul unei păduri de foioase, într-un cadru natural încântător, cu un mic lac în apropiere. Hotelul, înconjurat de de un fermecător peisaj al pădurilor, dispune de 53 de camere, la preţuri puţin mai piperate, pentru gustul celor care doresc să aibă partea de servicii complexe.

La pescuit, pe lacul din Călineşti Oaş

Situat în comuna Călinesti-Oaş, localizat în partea de vest a depresiunii Ţara Oaşului, la o distanţă de 12 km de oraşul Negreşti Oaş şi de 46 km de municipiul Satu Mare, lacul reprezintă cel mai întins luciu de apă din judeţ, cu suprafaţa de 357 ha. Sătmărenii care şi-au propus să- şi petreacă Ziua Muncii într-un décor natural, o pot face aici. Lacul este poziţionat într-un decor natural, alcătuit din pădurile de foioase care acopera versanţii dimprejur. Are posibilităţi de agreement, un minihotel, o terasă şi un număr însemnat de căsuţe.

Fără spaţii special amenajat pentru grătare şi picnicuri

La fel ca şi anul trecut, există o mare posibilitate ca sătmărenii să se înghesuie la ştrandurile din judeţ, din cauza lipsei spaţiilor special amenajate pentru ieşirile de 1 Mai. La persoanele fizice, amenzile pot ajunge la zeci de milioane de lei pentru depozitarea gunoaielor în zone de agrement precum pădurea Noroieni, dar vinovaţi de neamenajarea unor spaţii corespunzătoare de depozitare a gunoaielor pe domeniul public sunt reprezentanţii administraţiei locale. 

Vă recomandăm şi

Jandarmii olteni, cu ochii pe minivacanţa de 1 Mai

De 1 mai muncitoresc Primăria Timişoara propune grătărelul fără fum

Cu puţine locuri amenajate pentru picnic, bistriţenii sunt aşteptaţi la mici şi bere în Parcul Municipal

1 Mai Muncitoresc: istoria umilinţei unui popor

Pajiştile dintre Ciolanu şi Haleş, locul unde buzoienii aprind grătarele de 1 Mai

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite