Pajiştile dintre Ciolanu şi Haleş, locul unde buzoienii aprind grătarele de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pajiştile de la Haleş vor fi luate cu asalt de turişti
Pajiştile de la Haleş vor fi luate cu asalt de turişti

A intrat de mult în obişnuinţa buzoianului ca de 1 Mai, de Ziua Muncii, să iasă la iarbă verde cu familia şi prietenii. Puţine primării au amenajate locuri speciale pentru picnic, cu grătare, toalete ecologice şi tot ce mai prevede legea care reglementează modul în care se organizaează o ieşire la iarbă verde. Astfel că şi în acest an principalul loc în care se poate merge cu grătarul la iarbă verde rămâne zona Ciolanu-Haleş.

Aici sunt amenajate, de către o societate privată, măsuţe cu bănci, containere pentru deşeuri, şi câteva grătare iar vizitatorilor li se pun la dispoziţie,contra unei taxe modice, săculeţi unde pot fi colectate deşeurile menajere rămase după picnic. Petrecăreţilor li se permite să vină şi cu grătarul propriu. 

Terenul destinat turiştilor, care se întinde din sat şi până la tabăra de sculptură în aer liber, aproximativ 20 de hectare, se află în grija firmei care deţine un motel în zonă. Administratorul taxează cu câte 5 lei fiecare maşină care intră pe spaţiul verde.

De asemenea, la picnic se poate merge şi în staţiunea Sărata Monteoru, pe un teren privat de circa un hectar, dar şi la Pădurea Spătaru, din comuna Costeşti, pe un teren ce aparţine Ocolului Silvic. Aici sunt amenajate două foişoare, două grătare mari, containere de gunoi dar şi grupuri sanitare, în incinta Casei Pădurarului. Este locul unde buzoienii ieşeau la grătare, de 1 Mai, încă dinainte de Revoluţie. 

De asemenea, Pădurea Pleşeşti din comuna Podgoria este o altă destinaţie aleasă mai ales de buzoienii din zona de nord a judeţului pentru picnic în primele zile din mai.    

În acest context, pompierii le recomandă petrecăreţilor să fie atenţi atunci când aprind grătarul, pentru a evita izbucnirea unor incendii. 

Citeşte şi:

De 1 Mai, poliţiştii vor patrula în toate zonele de agrement din Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite