Medicul şpăgar Mircea Bona din nou la Tribunal. Magistraţii i-au interzis iarăşi să mai profeseze

Medicul şpăgar Mircea Bona din nou la Tribunal. Magistraţii i-au interzis iarăşi să mai profeseze

Doctorul Mircea Bona are din nou interdicţie de a mai profesa

Magistraţii Tribunalului Caraş-Severin i-au interzis medicului să părăsească Reşiţa pe toată durata judecării procesului dar şi să mai profeseze

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi a fost primul termen în dosarul pe fond al doctorului Mircea Bona. Acesta a fost prins în flagrant, pe 8 mai, de către DGA - Biroul Judeţean Caraş-Severin în timp ce primea bani de la un investigator sub acoperire pentru a-şi îndeplini datoriile de serviciu. Medicul a fost reţinut pentru 24 de ore, dar nu a fost arestat preventiv de Tribunalul Caraş-Severin, însă i s-a respins dreptul de a profesa. Atunci medicul a atacat sentinţa la Curtea de Apel Timişoara, care i-a permis să profeseze. Pentru că rechizitoriul a fost finalizat şi trimis Instanţei, aceasta avea obligaţia de a revizui măsurile restrictive de libertate. „Am menţinut interdicţia de a nu părăsi localitatea pe toată durata procesului, dar am pus şi două condiţii suplimentare: să nu ia legătura cu denunţătorul şi să nu îşi exercite profesia pe toată perioada judecării cazului“ ne-a declarat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin. Doctorul a declarat recus faţă de sentinţa de astăzi chiar la pronunţarea ei, în sala de judecată.
„Primul termen de judecată, practic data începerii cercetării judecătoreşti a fost fixată pentru 25 iulie, însă conform dispoziţiilor relevante din codul de procedură penală, anterior primului termen de judecată trebuie verificată oportunitatea, în acest caz, de instituire sau nu a unei măsuri preventive întrucât obligaţia de a nu părăsi localitatea, instituită în cursul urmăririi penale urma să expire în data de 6 iulie“ explică judecătorul Rustin Ciasc.Recursul urmează să fie înaintat în termen procedural Curţii de Apel Timişoara pentru soluţionare.
Medicul Mircea Bona a fost stagiar al Spitalului Judeţean din Reşiţa, înainte de 1989, iar în 1993 a fost angajat ca medic specialist în cadrul Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie. În plus, Bona are şi un cabinet privat. Colegii lui de la spital susţin că medicul nu a creat vreodată probleme. Conform purtătorului de cuvânt al spitalului, Violeta Florea, Bona nu a fost vreodată reclamat şi nici nu a dat dovadă de “abateri de la buna conduită medicală”.
Născut la Lugoj, medicul căruia i s-a făcut flagrantul de şpagă la Reşiţa provine dintr-o familie respectabilă, de oameni ai legii. Lugojeanul Mircea Bona e fiul judecătorului Simion Bona, faimos în Lugoj pentru incoruptibilitatea sa. El a fost preşedintele Judecătoriei din Lugoj şi al celei din Făget, pe care a şi înfiinţat-o. Sora acestuia este şi ea avocat şi chiar l-a reprezentat pe doctor la Tribunalul Caraş-Severin, atunci când Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a cerut arestarea preventvă a doctorului.

CITEŞTE ŞI:
citeste totul despre: