UPDATE FOTO. Noi proteste la Oltchim. Angajaţii combinatului cer plata drepturilor salariale restante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariaţii combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea au reluat protestele în această dimineaţă. Aceştia protestează faţă de neplata salariilor.

UPDATE 

În urma protestelor din această dimineaţă, reprezentantul administratorului judiciar a promis că va plăti 70 % din lichidarea pe luna iunie. Întrucât societatea nu dispune de lichidităţi, angajaţii îşi vor primi avansul pe iulie abia la mijlocul lunii septembrie.

Salariaţii au ameninţat astăzi cu blocarea activităţii în cele patru secţii care funcţionează şi intrarea în greva foamei. În timpul negocierilor cu reprezentantul administratorului judiciar, protestatarii şi-au pus banderole verzi, semn că vor intra curând în greva foamei. 

„Au făcut disponibilizări, dar tot nu au găsit o soluţie pentru rezolvarea problemelor de la Oltchim. Nu ştiu cum 

au creat guvernanţii locuri de muncă, că aşa ne-au promis înainte de alegeri. Poate la Agenţia de Şomaj s-au creat locuri de muncă. Oltchim a fost un brand de ţară, iar noi am ajuns acum să nu avem bani de navetă. O să ne punem pirostii şi tuciul în faţa pavilionului administrativ, să ne mutăm aici, să mâncăm aici. Eu vreau să intru în greva foamei dacă nu se găsesc soluţii”, a spus Alexandru Morcoaşe, unul dintre angajaţii Oltchim.


Salariaţii Oltchim aşteaptă plata salariilor pe iunie şi iulie, o parte din lichidarea pe aprilie şi avansul pe luna ianuarie. Pentru că nu au mai avut bani pentru navetă, mulţi dintre angajaţi au dormit, în ultima săptămână, în combinat.

“Oamenii sunt extreme de nemulţumiţi pentru că nu şi-au luat salariile pe ultimele două luni şi au greutăţi foarte mari, nu au bani nici pentru a-şi cumpăra abonamente. Din cei 2 300 de angajaţi care au mai rămas, 1 500 sunt la muncă”, spune Corneliu Cernev, liderul Sindicatului Victoria Oltchim.

La sfârşitul lunii iulie, peste 700 de angajaţi din Vâlcea şi Argeş au fost trimişi în şomaj tehnic din motive economice. Până în data de 8 septembrie, aceştia au dreptul la o indemnizaţie de 80 % din salariul de bază.

În iunie 2013, aproape 1000 de salariaţi au fost disponibilizaţi. Oltchim a intrat în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an, după o procedură de privatizare eşuată.

Potrivit lui Varujan Vosganian, ministrul Economiei, Oltchim va ajunge în această lună la o cifră de afaceri de 12 milioane euro, iar pierderile societăţii vor scădea sub 800 000 euro. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite