FOTO Turişii din Băile Olăneşti au trăit toată vara printre maşinile lăsate să circule pe aleea pietonală din staţiune. Cum a fost posibilă anomalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băile Olăneşti, aleea pietonală - aleea izvoarelor, Foto: Adevărul
Băile Olăneşti, aleea pietonală - aleea izvoarelor, Foto: Adevărul

Aleea Izvoarelor, din staţiunea Băile Olăneşti - Vâlcea, va redeveni pietonală. Timp de patru luni a fost accesibilă şi maşinilor, după ce singurul drum rutier care face legătura cu alte patru localităţi adiacente şi obiective turistice din zonă a fost închis pentru a fi consolidat.

Circulaţia pietonilor pe aleea centrală din staţiunea Băile Olăneşti, rută cunoscută oficial sub denumirea de Mihai Eminescu, dar şi activitatea comercianţilor de pe marginea acesteia, a fost un adevărat coşmar toată vara.

În tot sezonul estival, când staţiunea este plină, turiştii veniţi special pentru curele de băi şi ape minerale au fost nevoiţi să facă slalom printre maşini. Lucru care până acum nu s-a mai întâmplat, pentru că aleea centrală, destinată în mod special pentru a face legătura cu izvoarele de „aur” ale staţiunii, are scop strict pietonal.

Paralel cu această alee pietonală există o cale de acces pentru maşini, singura de altfel, care face legătura cu o serie de localităţi adiacente şi mai multe obiective turistice: Tisa, Comanca, Pietriş Gurguiata, Schitul Comanca, Schitul Tisa, Parcul Naţional Buila - Vânturariţa etc. Cele două căi de acces sunt despărţite de pârâul Olăneşti.    

Toată vara, maşinile au circulat pe aleea pietonală, cât timp DJ 656, cunoscut ca Strada Forestierilor, a fost închis total, în urma unui accident de muncă, în timp ce se executau lucrări de consolidare.

Structura drumului, afectat de inundaţiile din 2014 – 2015 , necesita ample lucrări de reconstrucţie, care au demarat de mai bine de o jumătate de an. 

O autocifă a căzut în gol de la patru metri, în luna mai a acestui an. Şoferul şi-a pierdut viaţa în acel tragic eveniment. S-a stabilit ulterior că s-a apropiat prea mult de marginea podului şi bucăţi din acesta s-au desprins sub greutatea maşinii, antrenând şi căderea acesteia. 

Cum circulaţia nu era sigură, podul a fost închis şi odată cu el şi traficul maşinilor blocat. Se lucra la acest pod după cinci decenii de când el a fost dat circuitului turistic şi rutier.

Deşi iniţial s-a estimat că după două luni se va relua circulaţia în zonă, acest lucru nu s-a întâmplat. Şi fiind singura cale de acces destinată maşinilor, autorităţile locale au găsit soluţia de a transforma temporar aleea pietonală a staţiunii în drum public. 

Administraţia locală a anunţat redeschiderea unei benzi de circulaţie pe DJ 656, strada Forestierilor, de la începutul săptămânii viitoare, mai exact de pe 10 septembrie. Tot de atunci, aleea centrală va fi redată exclusiv pietonilor. Numărul turiştilor în Băile Olăneşti a scăzut odată cu finalizarea sezonului estival.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite