Administraţia din Râmnicu Vâlcea renunţă la „Balul primăriei“, ca să aibă bani pentru investiţiile în derulare
0Conducerea unei primării a decis să renunţe la organizarea Balului tradiţional, pentru a avea suficiente fonduri care se vor îndrepta spre lucrările aflate în derulare.
Anunţul privind renunţarea la „Balul Primăriei” din acest an l-a făcut chiar primarul.
Mircia Gutău, edilul din Râmnicu Vâlcea, îşi motivează gestul prin faptul că şi-a prioritizat în alt mod agenda de activităţi, în aşa fel încât să poată susţine în primul rând dezvoltarea oraşului prin ansamblul proiectelor de investiţii „la care nu concep să renunţ sau se fie diminuat. Anul acesta am finalizat, am continuat şi am demarat o serie de lucrări de mare anvergură, ce vor schimba definitiv în bine faţa Râmnicului”, susţine Gutău.
Primarul declară că investiţiile de care pomeneşte sunt posibile doar în contextul unor alocări financiare însemnate. Şi cum bugetul municipiului pe 2018 a fost diminuat simţitor şi din cauza unor decizii luate la nivel central, consecinţa firească era renunţarea la unele activităţi, printre care şi balul primăriei. „Nu este oportun să alocăm fonduri importante pentru acest eveniment, punând în dificultate programul investiţional asumat”, îşi justifică decizia primarul.
În plus, locul care găzduieşte de ani de zile „Balul Primăriei” va fi gazda a numeroase competiţii sportive, de nivel naţional şi european, ca urmare a rezultatelor obţinute de echipa de handbal feminin Sport Club Municipal.
Dar pentru că evenimentul a devenit deja o tradiţie, „o emblemă” a oraşului, administraţia locală susţine că acesta va fi reluat de anul viitor, „într-un spaţiu mai adecvat şi cu cheltuieli de amenajare simţitor diminuate”. În urmă cu doi ani, pentru organizarea „Balului Primăriei” s-au alocat peste 120.000 de euro.
Cea mai importantă dintre investiţiile prioritare de care pomeneşte edilul din Râmnicu Vâlcea o reprezintă realizarea unor bretele la o traversare supraterană peste calea ferată care străbate municipiul de la nord la sud.
Proiectul care a paralizat ani de zile oraşul, derulat pe fonduri europene, a fost realizat ciuntit, exact fără obiectivele pentru care fusese gândit - bretelele care să facă legătura cu restul cartierelor din oraş.
Din cauza căii ferate, circulaţia în Râmnicu Vâlcea este paralizată zilnic, fiindcă se pierde foarte mult timp la cele trei bariere mecanice la nivel de cale ferată care fac legătura dintre mare parte din cartiere şi restul oraşului.
După ani de zile de poticneli, lucrarea a fost în sfârşit demarată.