Un alpinist ultilitar a căzut de la o înălţime de 20 de metri. Lucra la izolaţia unui bloc

Un alpinist
ultilitar a căzut de la o înălţime de 20 de metri. Lucra la izolaţia unui bloc

Victima a fost preluată de un elicopter şi tranportată la un spital din captială FOTO Diana Frîncu

Un tânăr în vârstă de 28 de ani din Ploieşti se află în stare gravă după ce a căzut de la o înălţime de aproximativ 20 de metri. Bărbatul lucra la izolarea termică a unui bloc din municipiul Câmpina, iar în momentul accidentului se afla la etajul 5 al clădirii. În urma căzăturii victima a suferit multiple traumatisme, inclusiv la coloană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Accidentul de muncă s-a petrecut, sâmbătă, în jurul orelor 15.00, la un bloc cu opt etaje situat pe strada Orizontului din municipiul Câmpina. Tânărul, alpinist utilitar, lucra la izolarea termică a unui apartament situat a etajul 5.

 Deocamdată nu este cert dacă proprietarul angajase o societate specializată sau muncitorul lucra în afara orelor de program. Cert este că Poliţia a alertat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru a stabili în ce condiţii se executa această lucrare.

Potrivit martorilor, tânărul ar fi căzut după ce una dintre cordelinele de care era legat s-a rupt. A căzut în gol aproape 20 de metri, iar oamenii spun că a supravieţuit doar pentru că a căzut pe pământ şi nu pe beton.

Locatarii din bloc au fost cei care au alertat Ambulanţa după ce au auzit ţipetele victimei  FOTO Diana Frîncu

Are răni foarte grave, iar starea lui este critică. În momentul în care la faţa locului a ajuns un echipaj de la Ambulanţă, bărbatul era conştient, a cooperat cu medicii, dar acuza dureri de spate şi de mâini. După evaluarea medicală, echipajul SAJ din Câmpina a considerat că victima nu suportă un transport de lungă durată până la un spital din Capitală şi a solicitat ajutorul unui elicopter SMURD.

Tânărul a fost preluat cu elicopterul de pe terenul de sport al Şcolii de Poliţie din Câmpina.

Medicul Gabriela Bratosin susţine că victima a suferit multiple traumatisme Foto Diana Frîncu

„Traumatism abdominal cu suspiciune de hemoperitoneu, traumatism de bazin cu fracutră de bazin, traumatism coloană vertebrală cu fracutră de coloană vertebrală lombară cu interesare neurologică, paraplegie. Este ventilat şi intubat mecanic şi va fi transferat la Spitalu Floreasca, a declarat Gabriela Bratonsin”, medic SMURD.

În cauză Poliţia Prahova face o anchetă pentru a verifica toate condiţiile în care s-a produs acest accident.

citeste totul despre: