Profesori reţinuţi pentru mită primită de la elevi. Unul dintre acuzaţi l-a pârât pe celălalt pentru că i-ar fi dat mai puţini bani

Profesori reţinuţi pentru mită primită de la elevi. Unul dintre acuzaţi l-a pârât pe celălalt pentru că i-ar fi dat mai puţini bani

Doi profesori din Ploieşti au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub acuzaţia de luare de mită. Aceştia sunt învinuiţi că ar fi primit bani de la mai mulţi elevi care susţineau corigenţele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ion Mărgărit, profesor de matematică în cadrul liceului „Toma Socolescu“ din Ploieşti, şi colegul său Adrian Anghel, profesor de economie, au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau bani, câte 500 de lei de la opt elevi care susţineau corigenţa la economie. Elevii aveau nevoie de o notă mare pentru o medie care să le permită să se înscrie la sesiunea de Bacalaureat din toamnă. 

Surse judiciare au precizat că cei opt elevi mergeau să predea plicul cu bani acasă la profesorul de matematică. Cadrul didactic împărţea banii cu colegul său de catedră. Iniţial, poliţiştii de la Direcţia Generală Anticorupţie din Ploieşti l-au prins doar pe unul dintre profesori, dar au aflat, că acesta are şi un complice. Profesorul prins a aflat în timpul anchetei că elevii au plătit mai mulţi bani decât a primit el, aşa că a decis să recunoască totul şi să-l reclame şi pe colegul său.

Pentru că au recunoscut faptele, cadrele didactice au fost plasate în control judiciar cu interdicţia de a-şi exercită profesia. 
citeste totul despre: