Lecţia de voinţă a unui german cu handicap, venit în România cu daruri pentru oamenii aflaţi în aceeaşi situaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gothilf Lorch este nu doar o persoană cu handicap grav, ci şi un om 
foarte implicat în lupta privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi
Gothilf Lorch este nu doar o persoană cu handicap grav, ci şi un om foarte implicat în lupta privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi

„Şi persoanele cu handicap pot avea stilul de viaţă pe care şi-l doresc“, este mesajul pe care neamţul Gothilf Lorch a vrut să-l transmită oamenilor cu handicap din Argeş, după ce a petrecut în propria sa rulotă, adaptată nevoilor sale, o noapte în Pădurea Trivale.

Gothilf Lorch este nu doar o persoană cu handicap grav, ci şi un om foarte implicat în lupta privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi. Are funcţia de consilier local în Consiliul Local al oraşului german Tubingen, o comunitate cu peste 140.000 locuitori. De acolo, a bătut mii de kilometri pentru a le aduce ajutoare celor care, ca şi el, au un handicap ce îi împiedică să ducă o viaţă mai uşoară: fotolii rulante, cârje, cadre de mers  şi alte accesorii pentru semenii săi pe care viaţa nu i-a prea răsfăţat.

Nu este prima dată când vine în Argeş. De fiecare dată când ajunge aici, viziteză atelierul de reparaţii şi distribuţii gratuite de dispozitive medicale necesare locomoţiei, realizat în parteneriat public – privat ASCHF-R – Consiliul Judeţean Argeş. De serviciile atelierului, care adaptează echipamente şi dispozitive pentru persoanele cu handicap, beneficiază, gratuit, sute de argeşeni dar şi persoane din alte judeţe care suferă de deficienţe fizice, precum şi bătrâni sau bolnavi care necesită imobilizare.

Gothilf Lorch a ales să înnopteze în pădurea Trivale, într-o rulota recent achiziţionată şi perfect adaptată handicapului său. A vrut să demonstreze că persoanele cu handicap, pot avea stilul de viaţă pe care şi-l doresc şi a reuşit.

S-a plimbat chiar şi cu primul taxi din Piteşti adaptat pentru transportul persoanelor cu handicap fizic în fotoliu rulant (pe ruta Trivale – atelier DGASPC şi retur), mijloc de transport a cărui apariţie este salutată Asociaţia de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic din România. Membrii ASCHFR îşi exprimă speranţa că şi celelalte companii existente vor respecta prevederile Legii 448/2006 – de protecţie şi promovare a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, în sensul de a avea cel puţin un taxi adaptat nevoilor acestor oameni.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite