„Studenţii“ Academiei Infractorilor din Neamţ, scoşi din arest preventiv potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
18 persoane au fost arestate preventiv în 2015 în dosarul Academia Infarctorilor FOTO Adevărul
18 persoane au fost arestate preventiv în 2015 în dosarul Academia Infarctorilor FOTO Adevărul

Ultimul lot aflat în arest preventiv în dosarul „Academia Infractorilor“ a primit deja o hotărâre de înlocuire a măsurii cu cea a controlului judiciar.

Ultimii locotenenţi ai lui Adrian Marin Botez, zis „Ţâţă“, s-ar putea întoarce acasă după ce judecătorii Tribunalul Bucureşti au dispus înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar. Decizia luată luni, 28 martie, nu este definitivă, ea putând fi atacată de procurori la Curtea de Apel.

La aproape un an de la arestare, opt inculpaţi din dosarul „Academia Infractorilor“, membri ai grupării paramilitare iniţiată de „Ţâţă“ şi folosită pentru spargeri la magazine de lux din Europa, ar putea reveni în Neamţ.   

„(…) înlocuieşte măsura arestului preventiv luată faţă de inculpaţii Munteanu Petru Cosmin, Pădurean Florin Alexandru, Mihai Constantin, Diţă Florin Daniel, Movilă Petru Bogdan, Ispas Cătălin Ionuţ, Chindea Petruţ Adrian şi Rusu Cosmin Andrei cu măsura preventivă a controlului judiciar, prev. de art. 202 alin. 4 lit. b Cod procedură penală, pe o durată de 60 (şaizeci) de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri“, se arată în soluţia pe scurt a instanţei.

Pe perioada controlului judiciar, cei opt inculpaţi trebuie să respecte anumite obligaţii, între care să nu se apropie şi să nu comunice în nici un fel cu restul inculpaţilor, să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice, să nu iasă din ţară şi să nu deţină ori folosească arme.  

Dacă cei opt rămân sub control judiciar, ei vor intra sub supravegherea Poliţiei Neamţ. 

Până acum au mai fost eliberaţi din arest şi puşi sub control judiciar alţi 10 membrii ai grupării. Între aceştia au fost şi fetele care s-au ocupat de închirierea caselor în care Ţâţă s-a ascuns în perioada cât a fost urmărit general, dar şi membri apropiaţi ai acestuia care plasau spre vânzare bijuteriile furat. 

Procesul continuă cu un nou termen vineri, 1 aprilie, în dosarul în care DIICOT acuză inculpaţii de comiterea a mai multor spargeri date la magazine de bijuterii şi ceasuri de lux din Belgia, Franţa, Olanda, Danemarca, Anglia, Andorra cu un prejudiciu estimat la 8,5 milioane de euro. 

Liderul grupării, Adrian Marin Botez execută o condamnare definitivă, de 12 ani de închisoare, în dosarul „Bariera“, pentru tentativa de asasinat împotriva lui Puiu Mironescu, din 14 februarie 2011, la iesirea din Bacău spre Piatra Neamţ.

Pe aceeaşi temă: 

Mărturii şocante în dosarul în care sunt anchetaţi hoţii lui „Ţâţă“

Cum erau educaţi membrii „Academiei Infractorilor Români“

VIDEO „Academia infractorilor”, gruparea de hoţi români care dădea o spargere în 60 de secunde, coordonată din închisoare

Piatra Neamţ

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite