„Procedura Cănărău”, manualul de urmat în cazul poliţistului ultragiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agentul Ioan Cănărău, vicepreşedintele S.N.A.P în timpul protestului din faţa sediului Poliţiei Roman
Agentul Ioan Cănărău, vicepreşedintele S.N.A.P în timpul protestului din faţa sediului Poliţiei Roman

După un protest făcut luna trecută de agentul Ioan Cănărău în faţa sediului Poliţiei Roman, M.A.I a elaborat o procedură pentru gestionarea cazurilor de ultraj.

Protestul de cinci zile pe care agentul Ioan Cănărău l-a făcut luna trecută în faţa sediului Poliţiei Municipiului Roman a avut drept rezultat elaborarea de către Ministerul de Interne a unei proceduri clare pentru gestionarea cazurilor de ultraj.

Ioan Cănărău, vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (S.N.A.P) a recurs la pichetarea sediului Poliţiei Roman în perioada 17 - 21 iulie a.c., din a treia zi declarând greva foamei pentru modul în care şefii săi au gestionat un caz de ultraj petrecut în luna aprilie. Agentul susţine că a fost înjurat şi ameninţat de două persoane aflate sub influenţa alcoolului, scena având loc chiar în sediul Poliţiei, în prezenţa altor doi poliţişti care au făcut parte din echipajul de intervenţie.  

„Din păcate, doar dacă protestezi şi intri în greva foamei obţii ceva din partea M.A.I. în favoarea membrilor de sindicat şi nu numai”, susţine Biroul Executiv al S.N.A.P într-un comunicat de presă.

După protestul agentului, reprezentanţii Direcţiei Generală Management Operaţional au elaborat proiectul intitulat „Procedura de sistem privind activităţile desfăşurate de structurile M.A.I. pentru gestionarea post-eveniment la nivel instituţional, a cazurilor de ultraj asupra personalului din structurile Ministerului Afacerilor Interne”, documentul fiind lansat în dezbatere publică.

Procedura cuprinde obligaţiile şefilor privind înregistrarea ultrajului, termeni stricţi de raportare, declinarea dosarului şi monitorizarea până la finalizarea în instanţă.

„Se prevede în acest proiect că şefii structurilor sunt obligaţi să rapoteze superiorilor în decurs de 15 minute de la producerea unui astfel de eveniment, iar în maximum 120 de minute să se întocmească o fişă a evenimentului”, a declarat Ioan Cănărău. 

Prin acelaşi proiect se mai prevede consultarea organizaţiilor sindicale, se pune accent pe protejarea poliţistului ultragiat şi a familiei sale prin consiliere medicală psihologică.

Pe aceeaşi temă:

Sindicaliştii din Poliţie se plâng la Parlament: Suntem filaţi de serviciile secrete!

Un poliţist din Neamţ acuză că este filat ca pe timpul comuniştilor pentru acţiunile sindicale

FOTOGALERIE Protest inedit: patru agenţi de poliţie se leagă cu lanţuri în fiecare zi în faţa Ministerului de Interne

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite