FOTO Lucrări ample, de peste 5 milioane de lei, la cinematograful Transilvania. Când va putea fi folosită noua Sală Studio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi au trecut doar cinci luni de la demararea lucrărilor, Cinematograful Transilvania şi-a schimbat înfăţişarea. În următorii trei ani, acesta se va transforma în Sală Studio multifuncţională pentru spectacolele şi repetiţiile teatrelor orădene

Amplasamentul Cinematografului Transilvania a fost predat antreprenorului general, Construcţii Bihor, pe 9 septembrie anul trecut. Lucrările au demarat în forţă, nimic din vechiul balcon, scenă, scări sau pereţi despărţitori nu mai există. Inclusiv s-au făcut săpături sub vechea pardoseală, ajungându-se totodată până la scheletul de metal al stâlpilor de consolidare.

”Până în prezent au fost executate lucrări de igenizare a clădirii, demolarea balconului şi a scării din beton armat – foayer, demolarea elementelor nestructurale de la interior, pereţi despărţitori din cărămidă, demontarea scenei existente realizată pe structură din lemn, desfacerea tavanelor false şi a elementelor de mascare cu tencuieli pe plasă rabit, săpaturi la fundaţiile interioare ale stâlpilor de consolidare, transportul molozului”, susţin specialiştii.

Intervenţiile asupra clădirii existente se referă în principal la: desfacerea a doi stâlpi metalici de susţinere a balconului existent; demontarea scenei existente realizată pe structură din lemn; respectiv demolarea balconului şi a scării din beton armat în zona foayer-ului. În urma lucrărilor de refuncţionalizare vor rezulta grupuri sanitare pe sexe pentru spectatori, actori şi personal tehnic, dimensionate la standardele actuale şi în raport cu numărul de utilizatori. Pardoselile pentru spaţiul public, foayer, bar, garderobă şi grupurile sanitare vor fi placate cu gresie porţelanată antiderapantă, în culori deschise de preferinţă ocru-bej. În schimb, pardoselile spaţiilor pentru actori şi a spaţiilor tehnice se vor realiza cu covor PVC trafic intens.

Cinematograful Transilvania este racordat la trei curţi interioare comune, care fac posibil accesul, ventilaţia şi lumina naturală a spaţiilor interioare. Prima curte interioară face posibil accesul personalului şi a decorului înspre strada Ady Endre, printr-un pasaj realizat la parterul Casei de modă Venus. A doua curte interioară este situată la limita proprietăţii din dreapta a “Hotelului Transilvania”. De asemenea, proiectul prevede înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare. Sala de cinema avea o capacitate de 200 de locuri, iar municipalitatea va fi obligată să nu-i schimbe destinaţia. În schimb, pe lângă proiecţii de filme Teatrul Regina Maria şi Teatrul Szigligeti Szinhaz o vor putea folosi pentru spectacole. Antreprenorul lucrărilor, Construcţii Bihor, are la dispoziţie trei ani, de la predarea amplasamentului, să finalizeze investiţia de la Cinematograful Transilvania, care va deveni de fapt o sală multifuncţională. Valoarea contractului este 4.291.080,05 lei (fără TVA).

Va mai recomandam:

Povestea neştiută a Elizei Streinu, românca ajunsă vedetă a filmului mut. A fost descoperită într-o staţie de autobuz

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite