Cum să pregătim cei mai delicioşi ardei umpluţi. O reţetă simplă dezvăluită de chef Mihai Cristian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ardei umpluti Foto-Arhiva
Ardei umpluti Foto-Arhiva

Ardeii umpluţi se pregătesc mult mai reprede decât clasica reţetă de sarmale şi pot fi soluţia salvatoare pentru gospodinele care nu stăpânesc arta împachetării sarmalelor în foaia de varză. Totodată, acest preparat culinar poate da un aer oricărei mese.

Pentru acest preparat nu avem nevoie de multă experienţă în gastronomie, dar avem nevoie, ca pentru orice preparat, de multă dragoste şi răbdare. Potrivit lui chef Mihai Cristian, acesta este secretul pentru un preparat care să aibă toate caracteristicile organoleptice: aspect, gust, miros, culoare şi consistenţă.

Ingrediente

10 ardei cu pereţii subţiri, nu foarte mari,

500 gr. carne tocată - amestec de vită şi porc (de preferat ar fi să toci carnea acasă sau să ţi-o toace la măcelărie în faţă),

afumături (cârnaţi, fleică, bacon),

o ceapă,

 un morcov,

 o rădăcină de pătrunjel,

elementul de legătură - vreo 3 linguri de orez,

1 lingură ulei,  

ou (opţional),

cimbru uscat,

mărar sau pătrunjel,

 sare şi piper.

“Într-o cratiţă călim ceapa şi orezul în uleiul uşor încins până când ceapa devine translucidă. Într-un recipient amestecăm carnea, ceapa şi orezul călite, oul, verdeaţa, sarea şi piperul, apoi umplem ardeii. Opţional, putem să facem căpăcele din felii de roşii.

După ce i-am pregătit, aranjam ardeii într-o cratiţă, adăugăm morcovul, pătrunjelul, afumătura, cimbrul, frunze de ţelină, dacă vreţi o aromă mai deosebită, şi apă. Acoperim cratiţa şi lăsăm la fiert 1 oră şi 30 min. la foc mic.

În Ardeal se foloseşte o sfântă “îngroşeală” formată din 3-4 linguri de făină şi 4-5 de smântână, pe care o lungim cu zeamă de la ardei înainte de a o adăuga. Se mai lasă 5 minute şi gata. În Muntenia, însă, se foloseşte sucul de roşii sau pasta de tomate, care se pune odată cu apa”, ne-a explicat chef Mihai Cristian.

Va mai recomandam:

Şapte idei pentru un mic dejun sănătos şi gustos. Reţete dezvăluite de chef Mihai Cristian

 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite