Cum să găteşti cea mai gustoasă salată de vinete cu maioneză şi fără gust amar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salata de vinete Foto-nomadstacey.com
Salata de vinete Foto-nomadstacey.com

Vinetele sunt printre vedetele sezonului estival. Se pot prepara mai ales atunci când avem nevoie de un aperitiv de pus pe pâine. Pentru a pune pe masă cea mai gustoasă salată de vinete, trebuie să alegem legumele cu pieliţa netedă şi lucioasă. Ca să fim siguri că vinetele nu sunt trecute, le apăsăm uşor cu degetul, iar dacă acesta rămâne imprimat, înseamnă că sunt proaspete.

Se aleg vinete coapte, de mărime mijlocie, de culoare aproape neagră, lucioase şi pufoase. Se strâng între degetul mare şi cel arătător şi trebuie să fie elastice. Vinetele tari au seminţe mari, iar cele verzui sunt amare. Când le cumpăraţi trebuie să vă uitaţi la codiţe, să fie cât mai verzi şi fragede”, ne dezvăluie tanti Maria Popa.

Vinetele se amăresc din cauza secetei sau dacă sunt prea bătrâne, adică au stat mult pe vrej. În acest caz codiţele vor avea o culoare maronie şi vor fi uscate. Se aleg vinetele lunguieţe şi de culoare mai închisă pentru că sunt bine coapte şi au mai puţine seminţe negricioase.

“Vinetele se curăţă încă fierbinţi, să rămână miezul cât mai alb. După ce sunt coapte şi curăţate, se pun  pe un tocător înclinat spre chiuvetă, se despică în două pe lungime să se scurgă bine şi se mai curăţă din seminţele negre.  Dacă după ce sunt coapte şi curăţate ne dăm seama că sunt amare, le punem pe un fund de lemn, le mărunţim cu o lingură de lemn, presară-le cu sare şi ţinem fundul inclinat, ca să se scurgă zeama iute”, precizează Matia Popa.

Pentru ca salata de vinete să fie cât mai albă şi pufoasă, punem vinetele în blender. Amestecate în acest fel vor fi mult mai aerate. Câteva picături de lămâie o mai albeşte.

Ingrediente:

3 - 4 vinete ,
1 ceapă mică,
2 căţei de usturoi,
1 gălbenuş de ou,
1 linguriţă muştar,
200 ml ulei,
zeamă de lămâie,
sare,
piper proaspăt măcinat.

“Vinetele se coc şi se curăţă. Din gălbenuşul de ou, ulei, muştar facem maioneza. Dregem maioneza cu zeamă de lămâie după gust. Vinetele tocate se amestecă cu ceapa şi usturoiul tocat mărunt şi maioneza. Condimentăm cu sare şi piper”, explică tanti Maria.

Va mai recomandam:

Cum să-ţi răcoreşti casa fără aer condiţionat. Metode simple, dar eficiente


 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite