Cum se fac cei mai delicioşi ardei umpluţi cu ciuperci. Reţetă de post

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ardei umpluti

Este o reţetă simplă, dar savuroasă, căci pentru umplerea ardeilor poţi folosi nu doar ciuperci, ci şi alte legume pe care le ai prin casă. Se prepară mai uşor, în timp redus, şi este mult mai sănătoasă şi mai uşoară pentru digestie decât varianta cu carne, fiind perfectă pentru post.

INGREDIENTE: 

  • Circa 20 de ardei sănătoşi, mai mari, mai mici, cum vă plac
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 2 roşii
  • 1 kg ciuperci
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 500 grame orez pentru sarmale (cele cu bob rotund)
  • Sare, piper, mărar, pătrunjel
  • Frunze de ţelină
  • 2 linguri de pastă de roşii
  • Opţional: fasole uscată, mazăre, porumb congelat sau din conservă
  • 1-2 fire de leuştean uscat

Ardeii se spală, de decupează şi se îndepărtează seminţele. Se spală ciupercile, se scurg şi se toacă mărunt. 

Ceapa se toacă mărunt, morcovul se curăţă şi se rade pe răzătoare. Una dintre roşii se toacă mărunt, iar cealaltă se taie felii.

Într-o tigaie se pune ulei şi ceapa la călit, iar când a devenit aurie se adaugă morcovul răzuit, ciuperciile şi cubuleţele de roşii, verdeaţa tocată, fasole uscată, mazăre, porumb congelat sau din conservă iar după câteva minute  şi orezul cu 100 mililitri de apă. Condimentaţi şi lăsaţi la fiert până când se umflă orezul şi zeama scade, circa 10 minute.

Umpleţi ardeii şi puneţi-i  vertical într-o cratiţă, pe un pat de felii de roşii. Amestecaţi pasta de roşii cu puţină apă cât să acoperiţi ardeii. Puneţi firele de leuştean peste ardei şi fierbeţi la foc mic cu capac aproximativ 30 minute. La sfârşit scoateţi leuşteanul  şi daţi vasul la cuptor la foc mic încă 20-30 minute.

Ardeii umpluţi cu legume se pot servi cu mămăligă.  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite