Cea mai simplă şi mai gustoasă reţetă de guacamole. Ponturi pentru reuşită deplină de la chef Mihai Cristian

Cea mai simplă şi mai gustoasă reţetă de guacamole. Ponturi pentru reuşită deplină de la chef Mihai Cristian

Guacamole Foto-www.elle.ro

Avocado are cel mai mare conţinut de proteine din toate fructele, dar este şi foarte bogat în grăsimi nesaturate şi în vitamina C. Dintr-un avocado moale se poate prepara o pastă delicioasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avocado conţine multe grăsimi bune, printre care acidul oleic, un acid gras mononesaturat pe care îl găsim şi în uleiul de măsline şi care protejează organismul de bolile cardiovasculare. Tot în avocado avem şi vitamine, precum complexul B şi vitamina E, un antioxidant important. Alături de chef Mihai Cristian vă prezentăm o reţetă simplă şi delicioasă de guacamole.

Ingrediente

⁃ două avocado bine coapte (mare atenţie aici, trebuie să alegeţi avocado care este moale la atingere, dar nu foarte moale, pentru că acela este stricat. Găsim în diferite magazine „avocado gata pentru mâncat”, chiar aşa se numeşte, acela este perfect).

⁃ doi sau trei căţei de usturoi;

⁃ coriandru proaspăt;

⁃ jumătate de ceapă roşie sau verde;

⁃ suc de lămâie sau lămâie verde;

⁃ o linguriţa de ardei iute sau chili;

⁃ trei-patru roşii cherry;

⁃ ulei de măsline;

⁃ sare şi piper.

Mod de preparare:

“În caz că nu aţi găsit avocado copt, putem să îl păstrăm pe un fund de lemn timp de o săptămână şi se va coace sau, dacă dorim accelerarea coacerii, putem să punem avocado într-o pungă închisă ermetic împreuna cu o banană şi, în 2-3 zile, va fi perfect pentru reţeta noastră.

Tăiem avocado în două, scoatem sâmburii, scoatem miezul cu o lingură şi îl pisăm într-un castron cu ustensila cu care pasăm piureul de cartofi. Îl puteţi da prin blender doar dacă doriţi o pastă fină – dar nu e foare gustoasă, vă spun din experienţă. Tăiem ceapa mărunt, mărunt, roşiile la fel, usturoiul îl vom da prin răzătoarea mică sau îl zdrobim cu presa de usturoi, ardeiul iute îl tăiem şi mai mărunt, coriandrul îl tocăm fin şi adăugăm în castronul cu avocado fiecare ingredient, urmat de zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare şi piper. Amestecăm bine, punem folie alimentară şi o dăm la rece pentru o oră pentru a se combina aromele.

Salata guacamole o putem servi cu felii de pâine tăiate subţire şi prăjite la cuptor cu ulei de măsline şi mirodenii (pâine neagră, baghetă franţuzească, pâine cu seminţe, ciabatta etc.)”, ne-a dezvăluit chef Mihai Cristian.

 

citeste totul despre: