A fost lansată Oradea City App, cea mai complexă aplicaţie de turism din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea City App, aplicatia cea mai coomplexa din Romania
Oradea City App, aplicatia cea mai coomplexa din Romania

Oradea are cea mai complex aplicaţie de turism din România, şi asta pentru că dispune de informaţii bogate, de la fotografii, hărţi turistice, posibilitatea de a plăti bilete OTL sau locul de parcare. Ba mai mult, platforma permite utilizatorului să fie informat despre toate evenimentele locale.

Aplicaţia Oradea City App dispune şi de un sistem de alertă care anunţă din timp utilizatorii despre spectacolele, concertele sau alte evenimente care au loc în oraş, dar oferă  şi informaţii  despre zonele cu locuri libere de parcare.

“Este o aplicaţie care se adresează atât turiştilor, cât şi locuitorilor în activităţile lor de zi cu zi. Putem spune că, prin informaţiile pe care le oferă, această aplicaţie este cea mai complexă din România. Scopul a fost acela de a crea o platformă electronică gratuită şi intuitivă pentru accesarea celor mai importante informaţii despre Municipiul Oradea şi staţiunea Băile Felix”, a afirmat city managerul Eduard Florea.

Oradea City App, mai simplu Oradea City, aşa cum este afişată aplicaţia în magazinele de aplicaţii ale smartphone-urilor care rulează iOS sau Android, este cea mai complexă aplicaţie de acest fel din  România. Aplicaţia este disponibilă gratuit în magazinele Google Play şi AppStore.

Pe lângă informaţiile pe care le oferă, aceasta pune la dispoziţia utilizatorului informaţii diverse: de la obiective turistice şi programe culturale, până la restaurantele, hotelurile, spitalele, farmaciile sau ATM-urile din Oradea, inclusiv informaţii privind staţiunea Băile Felix.

Prin această aplicaţie se pune un mare accent pe interacţiunea cu utilizatorul, acesta având posibilitatea, prin simpla accesare, să-şi creeze un traseu turistic, să afle informaţii utile despre transportul public, unităţi de cazare, ATM-uri, servicii auto, aplicaţia dându-i inclusiv posibilitatea cumpărării tichetului de parcare sau biletului OTL. Sistemul de geo-localizare a fiecărui punct de interes dă posibilitatea creării unor rute către obiective turistice sau către locaţia evenimentelor. Geo-localizarea este disponibilă indiferent de locul în care se află utilizatorul.

Pe lângă oferta vastă de informaţii sub diferite forme: fotografii, audio, text, aplicaţia este pro-activă, anunţând utilizatorul despre evenimentele care se desfăşoară în oraş. Această posibilitate de „interacţionare” dintre utilizator şi evenimentele din oraş, este foarte practică deoarece dă posibilitatea celor care creează evenimente, să le facă publice aproape instantaneu tuturor celor interesaţi, printr-o simplă notificare a aplicaţiei.

Folosirea aplicaţiei nu este condiţionată de folosirea unei conexiuni la internet. După instalarea aplicaţiei, aceasta descarcă tot conţinutul în limba prestabilit. Odată descărcată informaţia, ea poate fi vizualizată sau consultată fără conexiunea la internet. Pentru cei care doresc să folosească internetul, aplicaţia oferă detalii legate de toate zonele cu internet gratuit oferit de municipalitate – secţiunea WIFI.

”Cei care creează evenimente vor putea, pe bază de parolă, să încarce date despre evenimentele lor, iar utilizatorul are posibilitatea să-şi aleagă domeniul care îl interesează şi despre care doreşte să primească informaţii. Totodată, dorim ca, în viitorul apropiat, aplicaţia să poată fi accesată şi în limba maghiară, pe lângă limba română şi engleză. De asemenea, ne dorim ca aplicaţia să beneficieze şi de un ghid audio, aşa cum întâlnim în muzee. Facem un apel către toţi cei interesaţi, aşteptând cu interes orice sugestie sau recomandare legată de această aplicaţie pe adresa de e-mail: turism@oradea.ro”, a precizat Mihai Jurcă, reprezentantul Asociaţiei pentru promovarea turismului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite