Studenţii ieşeni construiesc cel mai tare robot-sumo din ţară FOTOGALERIE
0După ce s-au clasat pe poziţia a V-a la concursul naţional „RoboChalenge", studenţii de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi" vor ca anul viitor să-şi ia revanşa.
Sergiu Hârtopanu şi Liviu Bârâiac, studenţi la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi" din Iaşi au ocupat poziţia a V-a la concursul naţional „RoboChalenge", o competiţie desfăşurată pe 21 martie în care roboţi de la 31 de echipe de studenţi s-au întrecut în ring.
Vezi mai jos cum şi-a împins Vigor III toţi adversarii în afara ringului:

Roboţii trebuiau să respecte nişte reguli stricte: să măsoare 20 de centimetri şi să nu cântărească mai mult de 3 kilograme. Studenţii ieşeni au concurat cu „Vigor III", un robot pe care l-au dotat cu magneţi speciali folosiţi în armată pentru a avea stabilitate.
UPDATE Studenţii ieşeni au câştigat o competiţie europeană cu o maşină inteligentă FOTOGALERIE
Maşina de Formula 1 construită la Iaşi, în linie dreaptă spre circuitul din Catalunya
Regula jocului era simplă: doi roboţi autonomi sunt plasaţi într-un ring şi, asemenea competiţiilor de sumo, fiecare robot va încerca să-şi scoată adversarul în afara ringului şi în acelaşi timp să evite să iasă în afara suprafeţei de joc. „Virgo III" s-a clasat pe poziţia a V-a, însă la final a făcut spectacol, scoţându-l din ring chiar pe învingător.
INEDIT Studenţii chimişti din Iaşi au construit o casă din pet-uri (VIDEO)
Iaşi Kart şi maşină pe pernă de aer, licenţe la Mecanică (FOTO)
„La final s-au pus mai mulţi roboţi în ring, iar «Vigor III» al nostru a mai rămas în ring chiar cu cel care s-a clasat pe locul I. L-a învins de departe pe «Bazinga», robotul echipei clujene. La final, «Bazinga» a făcut nişte scântei, s-a defectat", spune profesorul Marian Poboroniuc de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, coordonatorul echipei de la Iaşi.
Promit să fie învingători
Deşi o astfel de competiţie va mai avea loc abia anul viitor, profesorul Marian Poboroniuc se gândeşte deja la cum arăta următorul „Vigor" şi promite victoria.
Cele mai inteligente maşini de curse electrice din România se întrec la Iaşi pe o pistă indoor
Ocupaţia elevilor: fac poale-n brâu, construiesc case în miniatură şi roboţi de spionaj FOTOGALERII
„Suntem decişi ca la competiţia viitoare să câştigăm. Vom folosi mai multe trucuri pentru a avea stabilitate şi aderenţă. L-am fi făcut şi de această dată mai stabil, am cumpărat 30 de magneţi în valoare de 400 de lei, dar ar fi fost prea greu şi nu trebuia să depăşească greutatea de 3 kilograme. Avem deja o idee despre cum va arăta următorul robot-sumo, însă nu vrem să dezvăluim foarte multe ca să nu afle concurenţa. Putem spune doar că va fi mai mic şi mai stabil", spune cu amuzament profesorul Poboroniuc.
Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!