Premiile Salonului INVENTICA 2017. Institute de cercetare şi universităţi de renume, pe lista câştigătorilor de la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Invenţie prezentată la INVENTICA 2017 FOTO tuiasi.ro
Invenţie prezentată la INVENTICA 2017 FOTO tuiasi.ro

Marele premiu oferit la a 21-a ediţie a Salonului şi Conferinţei „INVENTICA – 2017”, de la Iaşi, a fost câştigat de Universitatea Politehnica din Bucureşti. Totodată, „Premiul Tânărului Inventator“ a ajuns la un grup de cercetători din Iran.

În jur de 220 de invenţii au fost expuse la Salonul INVENTICA 2017, organizat la Iaşi, la finalul săptămânii trecute. Expoziţia brevetelor şi a patentelor a fost organizată în Sala Paşilor Pierduţi. Evenimentul a fost organizat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) şi Institutul Naţional de Inventică din Iaşi, iar în final au fost acordate şapte premii.

Lista premiilor de la INVENTICA 2017:

Marele Premiu - Universitatea Politehnica din Bucureşti;
Premiul Juriului - Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu;
Premiul Institutului Naţional de Inventică Iaşi - Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică si Tehnica Măsurării (INCDMTM) Bucureşti;
Premiul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi - Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava;
Premiul Fundaţiei IRIIS - Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Bucureşti;
Premiul Tânărul Inventator - Ramin Aghebati, Farasay International Inventor’s Group, Iran;
Premiul Inventatorul Senior – Prof.univ.dr. Ionel Miron, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Unul dintre premiile din afara competiţiei a fost obţinut de  profesorului universitar Ioan Doroftei, de la Facultatea de Mecanică a Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ Iaşi, pentru roboţii realizaţi de acesta. Premiul a fost oferit de OSIM.

„Salonul şi conferinţa sunt moşteniri de tradiţie. Au fost iniţiate de profesorul Vitalie Belousov, fondatorul Şcolii de Inventică, alături de colaboratorii săi, printre care şi Boris Plahteanu, pe care l-am pierdut în urmă cu puţin timp. Este o moştenire spirituală de la generaţiile anterioare pe care suntem datori să o conservăm şi să o dezvoltăm, să o înnobilăm. Este foarte important pentru generaţiile viitoare şi cele prezente să înţeleagă şi să dezvolte acest domeniu al creativităţii tehnice, care să nu fie privit ca o preocupare pasageră, ci ca o obligaţie profesională specifică fiecărui inginer sau cercetător”, a declarat prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică şi asigurarea calităţii la TUIASI.

Citeşte şi:

Bac 2017. Elevă din mediul rural, admisă la 5 universităţi din Marea Britanie: „Voi rămâne în Iaşi, din cauza banilor“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite