Justiţie vs interlopi. Familia şefului bordelurilor româneşti de la Londra, răsplătită cu un bolid de lux şi bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cocoş Băncuţă a rămas fără Range Rover în timpul descinderilor
Cocoş Băncuţă a rămas fără Range Rover în timpul descinderilor

Tribunalul Iaşi a ridicat sechestrul instituit asupra unui vehicul de lux şi a unor sume de bani ce îi aparţin familiei interlopului Cocoş Băncuţă. Acesta este cercetat pentru trafic de persoane şi, în instanţă, soţia a invocat că bunurile ridicate îi aparţin.

DIICOT Iaşi a descins la casa lui Băncuţă anul trecut şi a ridicat, printre altele, 15.000 de euro şi un autoturism Range Rover de la familia sa. Recent, soţia lui Cocoş, Didina Băncuţă a contestat actul privind măsurile asiguratorii şi a cerut judecătorilor să îi restituie banii şi bolidul, motivând că îi aparţin.

„Dispune restituirea către contestatoarea (persoana interesată) Băncuţă Didina, cu datele de stare civilă sus-menţionate, a autovehiculului marca Land Rover, model Range Rover. Dispune restituirea către contestatoarea (persoana interesată) Băncuţă Didina, cu datele de stare civilă sus-menţionate, a următoarelor sume de bani: 9.900 lei, 11.650 euro şi 630 lire sterline“, au stabilit judecătorii de la Tribunalul Iaşi.

Referitor la reţeaua de prostituţie, DIICOT a precizat, la finele anului trecut, într-un comunicat: „În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2013, inculpaţii au constituit un grup infracţional or­ganizat în scopul comiterii in­fracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism în formă continuată şi spălare de bani, grup organizat intrafamilial, cu ramificaţii internaţionale, reuşind să recruteze şi să exploa­teze sexual peste 60 tinere în oraşul Londra.“

Procurorii au mai arătat că membrii grupării recrutau, fie direct, fie prin interpuşi, tinere din România, multe dintre ele ieşence originare din familii sărace şi dezorganizate.

În cazul unora, anchetatorii spun că proxeneţii le induceau în eroare cu privire la activitatea pe care urmau să o desfăşoare în Marea Britanie sau cu privire la salariu. Fetele erau în primă fază cazate în locuinţele proxeneţilor, din Iaşi, Brăila sau Constanţa, şi apoi erau transportate în Londra.

„După determinarea acestora să accepte practicarea prostituţiei prin folosirea violenţelor, ameninţărilor sau a şantajului, tinerele erau fotografiate în ţinute sumare, iar fotografiile acestora erau postate pe mai multe site-uri de profil din Marea Britanie. În schimbul serviciilor sexuale, fiecare tânără putea obţine zilnic sume cuprinse între 500 şi 1.500 de lire sterline“, au precizat procurorii DIICOT.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite