Cum se repară petele pigmentare de pe faţă. Ingredientele care curăţă pielea de punctele inestetice
0Petele pigmentare, printre cele mai inestetice probleme cu care se confruntă femeile, în special, pot fi atenuate cu tratamente naturiste. Măştile naturale se folosesc mai multe zile pentru a avea efectul aşteptat.
Petele de pe faţă apar din diverse cauze, cum ar fi dereglările hormonale, expunerile prelungite la soare sau din cauza începerii îmbătrânirii tenului.
Petele pigmentare sau petele de pe faţă pot fi atenuate cu ajutorul unor tratamente naturale.
Potrivit recomandărilor fitoterapeuţilor consultaţi de bio-plafar.info, masarea zonelor afectate cu diferite sucuri, ceaiuri sau creme ajută la potolirea petelor deranjante.
Fitoterapeuţii apreciază, totuşi, că înainte de a începe un tratament naturist trebuie consultat medicul dermatolog pentru a stabili natura petelor, cauza lor şi eventual o schemă terapeutică.
Printre metodele recomandate de specialişti se regăseşte sucul de lămâie care atenuează pigmentul neplăcut. Sucul se aplică direct pe zonele afectate cu o dischetă demachiantă. Petele vor dispărea treptat, după mai multe sesiuni de ştergere a feţei cu suc de lămâie.
O mască din drojdie de bere cu suc de lămâie va acţiuna similar, dacă este întinsă pe zonele afectate mai multe zile consecutiv. Aceeaşi acţiune o are asupra petelor de pe faţă şi sucul proaspăt de hrean, care estompează pistruii şi petele înlătură pigmentare.
Un alt aliat în lupta pentru estomparea petelor de pe faţă este mierea de albine încălzită şi amestecată cu germeni de grâu. Se amestecă 2-3 linguri de miere încălzită uşor cu 20 de grame de germeni de grâu şi se aplică în zonele afectate. Masca se lasă să acţioneze 20 de minute şi apoi se clăteşte faţa cu apă caldă, la început, apoi cu apă rece.
Pielea îşi recapătă frumuseţea şi se curăţă de pete şi cu ajutorul uleiului de măsline. Cu o dischetă demachiantă înmuiată în ulei se şterg zonele afectate înainte de culcare. Uleiul de măsline se lasă să acţioneze pe durata nopţii, după care a doua zi se spală faţa cu apă călduţă.
O alta mască care contribuie la estomparea petelor de pe faţă este compusă din suc de roşii, iaurt şi fulgi de ovăz. Se folosesc două linguri de fulgi de ovăz şi câte o lingură de iaurt şi suc de roşii. Produsele se amestecă foarte bine şi se pune pasta rezultată pe faţă timp de 20 de minute după care se clăteşte cu apă călduţă.
Toate tratamentele naturiste au efectul aşteptat dacă se realizează în mai multe şedinţe - până la zece aplicări - şi dacă pe parcursul lor în dietă se introduc fructe şi legume din belşug, respectiv dacă se consumă mai mult de doi litri de apă pe zi.
Citeşte şi: