Cum poţi să fentezi gripa cu tratamente naturiste: recomandările specialiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceaiurile calde şi infuziile sunt recomandate în tratarea gripei FOTO:Shutterstock
Ceaiurile calde şi infuziile sunt recomandate în tratarea gripei FOTO:Shutterstock

Gripa este o boală frecventă în sezonul rece şi este provocată de infecţia cu peste 100 de tulpini de virusuri gripale. Trebuie tratată cu atenţie, deoarece în caz contrar duce la complicaţii. Medicina naturistă are o bogată paletă de remedii pentru a o combate eficient.

Frica de a ne îmbolnăvi în sezonul rece este frecventă. De departe, cea mai urâtă stare este oferită de gripă. Specialiştii în remedii naturiste au nenumărate leacuri pentru a combate această afecţiune. 

Sunt recomandate ceaiurile fierbinţi din plante mediciale combinate cu aspirină. Sunt eficiente infuziile cu flori de ciuboţica cucului, cimbru, busuioc.

‘’Mai întâi sunt recomandate ceaiuri fierbinţi din plante medicinale cu proprietăţi neurosedative, antiinflamatoare, emoliente, expectorante, sudorifice, antitusive. Pentru administrarea internă sunt indicate ceaiurile calde din flori de te şi soc din care se beau 2-3 căni pe zi, îndulcite cu miere de albine. În tratamentele externe sunt recomandate inhalaţiille cu aburi fierbinţi din infuzie de busuioc, mentă, muşeţel şi chimion’’, scrie prof. univ. dr. Constantin Milică, specialist în remedii naturiste pe site-ul Farmacia Verde. 

În primele 2-3 zile de la debutul gripei bolnavului, specialiştii recomandă să i se dea o alimentaţie uşoră, cu multe lichide sub formă de ceaiuri calde, supe, sucuri de legume sau fructe.

Apoi se va introduce în alimentaţie lapte cald, iaurt, frunze de mărăr şi crudităţi. 

‘’La gripa cu frisoane puternice se recomandă o reţetă cu 4 linguri'e de cafea măcinată fin care se fierbe în 250 ml apă, se adaugă zeama de la o lămâie şi 4 linguri de rom, totul fiind băut într-o singură repriză. După scăderea febrei este indicat vinul de cireşe care se fierbe 10 minute şi se consumă câte un păhărel înainte de mesele principale. Se va evita consumul de afumături, mezeluri, grăsimi animale, exces de ouă, conserve, fasole uscată, condimente iuţi, cafele şi băuturi alcoolice tari’’, încheie prof. univ. dr. Constantin Milică, specialist în remedii naturiste. 

Vă mai recomandăm:

Nouă plante-prietene ale stomacului lovit de indigestie. Cum „îmblânzesc“ fructele de fenicul peştele, varza sau brânzeturile

Miracolele făcute de scorţişoară în tratarea diabetului: „S-a constatat o creştere de 20 de ori a capacităţii insulinei de a metaboliza glucoza“

Cele mai eficiente remedii pentru mahmureală. Cum să scapi de durerile de cap şi de greaţă cu fasole şi cartofi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite