Cea mai mare compania aeronautică din România investeşte 10 milioane de euro într-o hală uriaşă pentru mentenanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare companie din industria aeronautică românească pregăteşte o investiţie uriaşă în apropierea Aeroportului Internaţional din Iaşi.

Consiliul Judeţean Iaşi a început demersurile pentru concesionarea suprafeţei de teren de lângă aeroport, după ce compania băcăuană Aerostar şi-a anunţat intenţia de a amenaja o unitate de mentenanţă pentru avioane din familiile Boeing 737 şi Airbus 320.

Valoarea estimată a investiţiei este de 10 milioane de euro şi va fi implementată pe un teren de 16.000 de metri pătraţi ce va fi concesionat pe o perioadă de 40 de ani, aceasta fiind durata maximă permisă de lege. Redevenţa estimată pentru acest teren este de aproximativ 10.000 de euro anual.

Potrivit unei clarificări ce apare pe site-ul Consiliului Judeţean şi care vizează caietul de sarcini de la această licitaţie, „Terenul supus licitaţiei de concesionare cu destinaţia capacitate de producţie pentru activităţi de întreţinere şi mentenanţă avioane civile poate beneficia de utilităţile mai sus menţionate (n.r. alimentare cu apă potabilă, energie electrică, gaze naturale, accesul la reţeaua de canalizare publică), furnizate de operatorii publici ai municipiului Iaşi. Cheltuielile pentru obţinerea avizelor/ autorizaţiilor de racordare şi de executare a lucrărilor vor fi suportate de investitori“.

image


Compania Aerostar Bacău este unul dintre cei mai activi jucători de business din Moldova. Anul trecut, valoarea veniturilor din exploatare a depăşit 365,2 milioane de lei. Cea mai mare parte a veniturilor a provenit din vânzarea de produse şi servicii.

La capitolul cheltuieli, s-a înregistrat o creştere de la 281,4 milioane de lei, în 2015, la 300,6 milioane de lei, anul trecut. Cea mai mare valoare au avut-o cheltuielile materiale, peste 126 de milioane de lei, în timp ce costurile cu beneficiile angajaţilor au depăşit 99,4 milioane de lei. „Profitul net al exerciţiului financiar 2016 se ridică la 56.471.595 lei“, se arată în raportul BVB, de luna trecută.

Totodată, compania din Bacău este unul din cei mai mari exportatori din Moldova. Practic, în jur de 90% din produse şi servicii sunt realizate pentru parteneri externi. Din aceştia, cei mai mulţi sunt din spaţiul comunitar european, dar produsele sunt valorificate şi în Asia, Africa şi Canada. Compania din Bacău este şi unul din cei mai importanţi angajatori. La începutul anului trecut, firma avea în jur de 2.000 de salariaţi.

Citeşte şi:

Sfaturi de la economiştii Băncii Mondiale pentru a supravieţui în era digitală: „Accesul la internet nu este de ajuns“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite