VIDEO Alertă la barajul Lacului Cinciş. Sirenele au sunat puternic minute în şir, iar localnicii au intrat în panică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Panica a cuprins mai mulţi localnici din satele aflate în aval de barajul Lacului Cinciş, după ce alarma digului construit în anii ’60 a început să sune. Unii oameni au crezut că sunt probleme la digul lacului de acumulare.

Oamenii din satele aflate în aval de barajul lacului Cinciş au fost alertaţi, luni seara, pentru câteva minute, de sunetul puternic, al sirenelor. Alarma de evacuare a răsunat puternic pentru prima dată după mulţi ani, iar localnicii s-au temut de un pericol iminent.

Sirenele digului aflat la zece kilometri de municipiul Hunedoara au încetat după aproximativ cinci minute. Între timp, unii localnici au sunat la 112, panicaţi, neştiind la ce să se aştepte.

„Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că o pană de curent ar fi declanşat alarma”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, menţionând că nu a existat niciun pericol din zona digului.

VIDEO: Bogdan George Lupu / Facebook

Barajul Lacului CInciş a fost inaugurat în anul 1964, după ce statul român a decis amenajarea hidrografică, pentru a asigura necesarul de apă al oraşului Hunedoara, aflat la acea vreme în plină dezvoltare, şi a combinatului din localitate. La data inaugurării, lacul era întins pe o suprafaţă de 260 de hectare, avea o bază nautică, un camping, un ştrand, iar celor care ajungeau aici le erau puse la dispoziţie două vapoare şi 80 de ambarcaţiuni de mici dimensiuni, pentru agrement. Valea în care se aflau vechile aşezări Cinciş-Cerna, Valea Ploştii, Baia lui Crai, Moara Ungurului şi Ciuleni a fost inundată pentru a fi creat Lacul Cinciş, care a ajuns la o capacitate de aproape 30 de milioane de metri cubi de apă. În jurul apei care a înghiţit vetrele aşezărilor străvechi şi a dus la devastarea bisericilor şi a cimitirelor lor, au fost născocite poveşti înfiorătoare. În prezent, lacul de acumulare aflat la marginea satului Teliucu Inferior, învecinat Hunedoarei, a rămas un loc ideal pentru amatorii de pescuit şi de distracţie.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Priveliştile uimitoare ale Lacului Cinciş. Seceta prelungită a transformat locurile din jurul bisericii sale ruinate

Villa rustica şi necropola antică de pe malul Lacului Cinciş. Secretele marilor descoperiri din ţinutul minelor dacice

VIDEO Bisericile „fantomă”, atracţiile bizare ale Lacului Cinciş. Ultimele rămăşiţe ale satelor aflate sub apă ascund poveşti înfiorătoare

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite