VIDEO Protest în faţa Penitenciarului Bârcea Mare: zeci de salariaţi „au blocat” intrarea în închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest la Bârcea Mare. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Protest la Bârcea Mare. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

O parte dintre angajaţii Penitenciarului Bârcea Mare au protestat, joi dimineaţa, reclamând condiţiile dificile în care îşi desfăşoară activitatea, lipsa de personal şi faptul că sunt nevoiţi să lucreze numeroase ore suplimentare fără a fi plătiţi.

Protestul angajaţilor Penitenciarului Bârcea Mare a început joi la ora 8:00 şi a durat două ore. Câteva zeci de lucrători ai închisorii au ieşit în faţa porţii unităţii şi au manifestat, solicitând îmbunătăţirea condiţiilor de lucru.

„Am protestat împotriva doamnei ministru al Justiţiei, Raluca Prună şi faţă de condiţiile grele de muncă şi pentru miile de ore suplimentare pe care le facem şi nu le mai recuperăm, pentru lipsa acută de personal. Din schema de personal de la Penitenciarul Bârcea Mare lipsesc aproximativ 200 de oameni, ca să putem să ne desfăşurăm activitatea corespunzător. Penitenciarul are circa 200 de salariaţi şi am ajuns într-o situaţie incredibilă, ce se petrece şi în alte penitenciare,  în care jumătate din pază o facem cu deţinuţi”, a declarat Nicolae Grosu, preşedintele Sindicatului Vulturul, din Penitenciarul Bârcea Mare.

Protest în faţa Penitenciarului Bârcea Mare

Preoteste similare au avut loc în multe penitenciare din ţară, iar angajaţii nemulţumiţi susţin dacă revendicările nu le vor fi luate în seamă vor continua acţiunile, cu pichetarea sediului Guvernului României.


Vă recomandăm şi:

Ce s-a ales de mineri la 17 ani după bătălia de la Costeşti. Culisele violenţelor încheiate cu Pacea de la Cozia şi decăderea apocaliptică a oraşelor-mină

Evenimentele care au culminat, pe 23 ianuarie 1999, cu Pacea de la Cozia au rămas în istorie ca apogeul puterii minerilor din Valea Jiului. De acolo nu se mai putea merge decât în jos. Şi s-a ajuns atât de jos, încât localităţile prospere de acum 25 de ani au devenit ruine, iar titanii acelor vremuri scormonesc în munţii de bolovani în căutare de cărbune ca să aibă ce mânca.

Greva care a cutremurat România lui Ceauşescu, relatată de americani: cum au fost umiliţi miniştrii care au venit să îi calmeze pe mineri

Spre sfârşitul anului 1977, Valea Jiului devenise o zonă militarizată, cu o populaţie tulburată de ameninţările autorităţilor, scriau jurnaliştii de la The New York Times. Totul se petrecea după ce în primele zile ale lunii august, peste 35.000 de oameni au protestat în Lupeni, faţă de condiţiile rele de muncă şi de lipsa alimentelor. Ceauşescu însuşi a ajuns în Valea Jiului pentru a-i calma, însă dictatorul nu şi-a respectat promisiunile.

Şapte ani de la marea tragedie din Mina Petrila: 13 mineri au murit şi 15 au fost răniţi în exploziile din subteran

Se împlinesc şapte ani de la una dintre cele mai mari tragedii petrecute în ultimele decenii în minele din Valea Jiului. În 15 noiembrie 2008, două explozii succesive într-un abataj al Petrilei au curmat viaţa a 13 oameni, mineri şi salvatori. Astăzi, minerii şi-au comemorat foştii colegi.

Lacrimile ortacilor la închiderea Minei Petrila: „Am adăugat încă o tragedie şirului de drame din minerit“

Ultimul vagonet de cărbune adus la suprafaţă din adâncurile Minei Petrila, cea mai veche exploatare minieră din Valea Jiului, a fost înâmpinat cu lacrimi de mineri. Evenimentul a marcat, simbolic, închiderea exploatării de huilă care a funcţionat neîntrerupt timp de 156 de ani.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite