Pericol pe râul Strei: trei copii şi tatăl lor au rămas blocaţi pe o insulă, în mijlocul torenţilor, după deversarea barajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii au salvat patru persoane care au rămas blocate pe o insuliţă, în mijlocul râului Strei, după ce nivelul apei a crescut brusc, în urma deversării barajului.

Trei copii şi un adult au avut, marţi seară, nevoie de ajutorul pompierilor, după ce au rămas blocaţi pe o insulă din râul Strei, ca urmare a deversării controlate a barajului Subcetate. Cei trei copii, doi fraţi, băiat şi fată în vârstă de 7 ani şi o fetiţă de 4 ani împreună cu un bărbat de 39 de ani s-au aventurat pe insula de pământ aflată în mijlocul râului Strei, în apropierea podului din localitatea Petreni.

„După deversare nivelul apei a crescut rapid, motiv pentru care cei patru nu au mai putut ajunge la mal fără a risca să fie luaţi de torent. Pompierii deveni au deplasat la locul intervenţiei tehnică de salvare din apă reuşind să aducă în siguranţă la mal cele patru persoane cu ajutorul cordiţelor de salvare”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.


Vă recomandăm şi:

FOTO Podul devastat de pe Râul Strei a intrat în reparaţii. Cum arată podul de 100 de metri prăbuşit în câteva secunde

Lucrările de reconstrucţie a podului care traversează Streiul, în Bretea Română, au început. Investiţia asigurată din fonduri de la bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara, este de circa şase milioane de lei. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David, în toamna anului viitor se va putea circula pe noul pod.

Misterele bisericii din Strei, veche din secolul XIII: icoanele batjocorite şi zeii somnului şi ai morţii de la temelia celei mai colorate biserici din Valea Streiului

Biserica din Strei este unul dintre cele mai vechi lăcaşe religioase din România. A fost ridicată în urmă cu aproape şapte secole din pietrele unei aşezări romane, iar din turnul ei se poate vedea panorama Văii Streiului. În biserica împodobită cu picturi şi icoane colorate nu mai au loc slujbe, dar monumetul istoric a rămas un loc legendar.

Fabuloasa comoară a regelui Decebal, ascunsă în apele Sargeţiei. Cât adevăr este în povestea descoperirii ei

Comorile ascunse de regele Decebal, înainte ca romanii să fi pus stăpânire peste cetăţile sale, au stârnit fascinaţia istoricilor. Cele mai importante relatări despre desoperirile întâmplătoare ale aurului dacilor provin din urmă cu aproape cinci secole. Se spune că atunci un tezaur impresionant de monede şi piese antice din aur a fost găsit de câţiva pescari, în albia râului Strei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite