Pagube de 360.000 de lei, după jaful de la casa de schimb valutar din Hunedoara. Spărgătorii au acţionat „profesionist”

Pagube de 360.000 de lei, după jaful de la casa de schimb valutar din Hunedoara. Spărgătorii au acţionat „profesionist”

Spargere. ARHIVĂ.

Patronul casei de schimb valutar din centrul Hunedoarei, care a fost jefuită în noaptea de joi spre vineri, susţine că au dispărut din seiful prădat de hoţi 360.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorii jafului asupra unei case de schimb valutar din centrul civic al municipiului Hunedoara sunt căutaţi de Poliţie. Protejaţi cu cagule şi purtând mănuşi, persoanele necunoscute au intrat prin efracţie în incinta societăţii situată pe Bulevardul Dacia, au deschi seiful cu o cheie şi au luat peste 80.000 de euro.

Patronul societăţii a reclamat furtul a 360.000 de lei, din seiful pe care hoţii au reuşit să îl deschidă. A doua zi după comiterea spargerii, administratorul societăţii nu a putut deschide seiful pe care hoţii l-au sprădat şi apoi l-au încuiat, neavând cheia potrivită. Abia după ce un lăcătuş a fost chemat în ajutor, acesta a fost tăiat, susţin anchetatorii.

„Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru furt calificat şi fac cercetări pentru a identificarea autorilor infracţiunii şi pentru recuperarea prejudiciului”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara. Casa de schimb valutar era dotată cu camere de înregistrare video, însă patronul ei ar putea fi amendat dacă se constată că nu a luat măsurile de precauţie reglementate.

Spargerea de la casa de schimb valutar este a doua din ultimele două luni în municipiul Hunedoara, în care hoţii au furat sume mari de bani. În mai, un spărgător a furat peste 170.000 de lei din Castelul Corvinilor.


Vă recomandăm să citiţi şi:

De ce a întârziat cu trei ani continuarea procesului cuplului ucigaş româno - maghiar, acuzat de patru jafuri armate

Emeşe Turi şi Şandor Varga, cuplul de ucigaşi româno - maghiar acuzat de comiterea a patru crime şi şapte jafuri armate, vor ajunge din nou în faţa unei instanţe româneşti, după trei ani de la ultimul termen al procesului în care sunt judecaţi şi după zece ani de la comiterea jafurilor armate de pe teritoriul României. Greutăţile întâmpinate în decursul procesului au fost explicate de magistraţi.

Culisele jafului din Castelul Corvinilor: trei săptămâni de anchetă fără rezultat pentru găsirea celor 170.000 de lei furaţi

Trei săptămâni au trecut de la spargerea din Castelul Corvinilor, iar ancheta s-a dovedit mai greoaie decât se aşteptau procurorii, deşi presupusul hoţ a fost trimis în arest preventiv. Doar 1% din prejudiciul de peste 170.000 de lei a fost recuperat, iar primăria riscă noi sancţiuni de la Poliţie dacă nu-şi va îmbunătăţi rapid sistemul de pază al monumentului istoric.

O femeie a fost jefuită în scara blocului. A încercat să scape de tâlhar, muşcându-l, însă agresorul a fost mai puternic

Un incident grav s-a petrecut în Hunedoara, unde o femeie s-a luptat fără succes cu un tâlhar care a atacat-o în scara blocului şi i-a furat lanţul de aur.

citeste totul despre: