Pădurile deţinute de Schweighofer în şapte judeţe vor fi vândute unei grup suedez: sunt peste 14.000 de hectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Schweighofer a vândut divizia prin care a cumpărat păduri în România. Peste 14.000 de hectare de pădure din şapte judeţe, printre care se numără şi Hunedoara, sunt achiziţionate de suedezii de la GreenGold Group.

Grupul Schweighofer iese din rândul proprietarilor de păduri din România, a informat compania austriacă într-un comunicat din 26 martie. Pădurile deţinute de Grupul Schweighofer sunt vândute suedezilor de la GreenGold Group, se arată în comunicat.

„Compania îşi menţine angajamentul pentru o industrie sustenabilă de prelucrare a lemnului în România. Grupul Schweighofer, unul dintre liderii europeni în procesarea lemnului, face o schimbare de strategie şi vinde compania subsidiară Cascade Empire S.R.L. (Cascade Empire), precum şi divizia de management forestier, Ocol Silvic Cascade Empire S.R.L., către compania suedeză GreenGold Group. Părţile contractante au decis să nu facă publică valoarea tranzacţiei şi detaliile contractuale. Pădurile deţinute de Cascade Empire însumează 14,283 hectare, localizate în regiunile Hunedoara, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzău, Neamţ şi Suceava”, se arată în informarea publicată de Schweighofer.

Cascade Empire achiziţionase pădurile respective între anii 2003-2011 şi are în prezent un colectiv de 19 angajaţi, incluzând personalul diviziei de management forestier. Întreaga echipă va fi preluată de noul proprietar. Holzindustrie Schweighofer a intrat pe piaţa românească în 2003. „Azi compania operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producţie a panourilor din lemn cu un total de cca. 3,100 angajaţi. De asemenea, începând din 2017, compania a implementat un plan de acţiune pentru o industrie sustenabilă de prelucrare a lemnului care depăşeşte cu mult cerinţele legale”, se arată în acelaşi comunicat de presă.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Bilanţul marilor tăieri de păduri: 573.000 metri cubi recoltaţi într-un an, 184 hectare regenerate artificial. Topul judeţelor la suprafaţa forestieră

FOTO Satele tăcute din munţi, ascunse în ţinutul dacilor. Cum trăiesc românii în cătunele din Grădiştea Muncelului

Secretele retrocedării controversate a 10.000 de hectare din Retezat. Ce avere mai aveau baronii Kendeffy în anii '20

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite