Imagini emoţionante cu Bella, vulpea care le înmoaie inimile drumeţilor, lângă lacul glaciar. Le oferă toată afecţiunea în schimbul unei porţii de mâncare

Imagini emoţionante cu Bella, vulpea care le înmoaie inimile drumeţilor, lângă lacul glaciar. Le oferă toată afecţiunea în schimbul unei porţii de mâncare

Vulpea prietenoasă şi Emil Paco.

Bella, o vulpe prietenoasă care şi-a găsit vizuina în vecinătatea Lacului Bucura, la peste 2.000 de metri altitudine, continuă să îi uimească pe turişti. Puţini dintre cei care o întâlnesc pe munte pot trece nepăsători pe lângă ea, Bella reuşind să le câştige oamenilor nu numai admiraţia, dar şi câte o porţie de mâncare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai prietenoasă vulpe din Retezat trăieşte în vecinătatea Lacului Bucura, într-o vizuină aflată la peste 2.000 de metri altitudine, un loc pe care, iarna, puţini turişti îl vizitează. Cei care urcă spre lacul glaciar înconjurat de vârfurile masivului Retezat au şanse mari să fie întâmpinaţi de Bella, animalul sălbatic ce nu ezită să îşi arate afecţiunea faţă de oamenii muntelui.

Emil Paco, un hunedorean pasionat de drumeţiile montane, a ajuns pe malul lacului îngheţat şi a realizat câteva filmuleţe în care arată cum a decurs întâlnirea neobişnuită cu vulpea.

Bella s-a apropiat repede de călătorul din Retezat, iar Emil a împărţit proviziile cu ea: o porţie de pateu pe care vulpea a înhăţat-o dintr-o furculiţă de plastic.

Ea este deja cunoscută celor mai mulţi dintre drumeţi, a relatat Emil Paco.

„Îşi are vizuina în apropierea Refugiului Salvamont de la Lacul Bucura, din Retezat, şi este foarte prietenoasă cu turiştii care ajung în zonă, pentru că ştie că primeşte de mâncare”, a povestit, pentru adevărul.ro, autorul imaginilor.

Şi alţi călători în Retezat au întâlnit-o pe Bella şi au rămas impresionaţi de afecţiunea pe care aceasta le-a arătat-o.

„Stă la cinci – zece metri de tine, în fund, ca şi un căţel, şi aşteaptă să îi dai mâncare sau să o chemi. Este periculos să o atingi, pentru că e un animal sălbatic”, a relatat Lucian, unul dintre cei care au întâlnit-o. De doi ani, vulpea Bella poate fi văzută în preajma Lacului Bucura. Uneori, se plimbă printre corturi şi fură mâncarea lăsată la vedere, alteori îi urmează pe turişti pe traseele montane spre vârfurile Retezatului, iar apoi se întoarce la Bucura, relatează drumeţii.

Lacul Bucura (situat la 2040 metri altitudine) se întinde pe aproape nouă hectare şi este considerat cel mai mare lac glaciar din România. Pe malul lacului se află un refugiu Salvamont şi se poate campa. De asemenea, este unul dintre cele mai vizitate lacuri din Retezat, însă o dată cu venirea iernii traseele din Retezat devin mai greu accesibile.


Vă recomandăm şi:

Bella, vulpea care se crede câine şi îi păzeşte pe turişti în Retezat. Imagini inedite din zona Lacului Bucura

Turiştii care ajung în zona Lacului Bucura din Masivul Retezat au toate şansele să întâlnească o vulpe mai puţin obişnuită. De peste doi ani, Bella îi întâmpină pe călătorii care îşi aşază tabăra pe malul lacului şi le arată prietenia în speranţa că va fi recompensată cu mâncare.

Locurile de vis unde animalele sălbatice umblă prin curţile localnicilor. Cum arată iarna în Ţinutul Momârlanilor

Locuitorii satelor de momârlani din vecinătatea  Petrilei trăiesc printre animalele sălbatice. În aşezările de munte, înconjurate de peisaje impresionante, odată cu venirea iernii, cerbii, caprele negre, urşii şi lupii se apropie fără teamă de casele oamenilor.

FOTO Fenomen spectaculos în Retezat. Peisajele impresionante de la asfinţit văzute pe muntele acoperit de nori

Masivul Retezat oferă peisaje impresionante celor care se aventurează pe traseele sale. Un fotograf a fost martorul unui fenomen spectaculos: la apus, marea de nori  luminată de ultimele raze a acoperit crestele înalte ale muntelui, revărsându-se apoi asupra împrejurimilor, până la orizont.

citeste totul despre: