Grupul german Bosch anunţă construcţia unei fabrici de electrocasnice în Simeria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania germană BSH Home Appliance Group, parte a grupului Bosch, intenţionează să construiască o fabrică de produse electrocasnice, în Simeria, informează Guvernul României.

Reprezentanţii companiei germane BSH Home Appliance Group, parte a concernului Bosch, şi-a anunţat intenţia de a deschide o fabrică la Simeria, în judeţul Hunedoara, iar viitorii muncitori, se arată într-un comunicat publicat marţi de Guvernul României.

„Premierul Mihai Tudose i-a primit, astăzi, la Palatul Victoria, pe reprezentanţii companiei germane BSH Home Appliance Group, din domeniul producţiei electrocasnicelor. Tema discuţiilor a vizat proiectele de investiţii ale companiei din cadrul grupului german Bosch, în România, cu perspectiva de dezvoltare locală atât pe plan economic, cât şi pe plan educaţional, prin construirea unei fabrici în Simeria, Hunedoara, şi prin colaborarea cu primăria locală în vederea pregătirii forţei de muncă”, a informat Guvernul României. La întrevedere a participat şi Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti.

Simeria se poate mândri cu un parc de afaceri... gol
Învecinat cu municipiile Deva şi Hunedoara, oraşul Simeria a fost vitregit de investiţii mari în ultimii ani, chiar dacă este unul dintre cele mai importante noduri de cale ferată din ţară. Simeria deţine însă unul dintre primele parcuri de afaceri construite pe fonduri de la Uniunea Europeană. Construcţia incubatorului din Simeria a început în 2010 şi s-a încheiat la sfârşitul anului 2014. A fost ridicat pe ruinele unei case de cultură, a cărei construcţie fusese abandonată în anii 1980, înainte ca imobilul să fie finalizat, şi pe terenurile din împrejurimile ei. Deschis oficial în februarie 2015, în primul an şi jumătate de funcţionare parcul de afaceri s-a dovedit pe cât de costisitor, pe atât de inutil. Halele de producţie, biroul şi centrul expoziţional au rămas aproape pustii în primul an, spre nemulţumirea localnicilor. Şi în prezent activitatea incubatorului este redusă, iar spaţiile sunt oferite investitorilor.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Fermierul umilit de statul român după ce a accesat fonduri SAPARD. S-a judecat 10 ani cu autorităţile care i-au blocat investiţia într-o ciupercărie

Atila Kurta s-a judecat timp de aproape un deceniu cu Consiliul Judeţean Hunedoara şi cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Hunedoara, după ce a pierdut o finanţare SAPARD pentru ciupercăria pe care intenţiona să o înfiinţeze la Măgura Uroiului. Omul de afaceri a obţinut daune de circa 350.000 de lei de la cele două instituţii, dar sentinţa nu este definitivă.

Oameni de afaceri achitaţi în dosarul DIICOT după 10 ani de anchetă. Au fost acuzaţi de pagube de 7,5 milioane de lei

Şase oameni de afaceri arestaţi în 2007 pentru infracţiuni economice în urma cărora au fost acuzaţi de de DIICOT că au produs un prejudiciu de peste 7,5 milioane de lei au fost achitaţi. Printre ei se numără Dorel Depcea, patron al complexului turistic din Geoagiu Băi, care, iniţial, a fost condamnat la şapte ani de închisoare.

Un maghiar a luat brandul Arsenie Boca şi declară război afacerilor bănoase pe seama duhovnicului. „Ne-a cerut să punem holograme pe fiecare iconiţă“

Drepturile de proprietate intelectuală asupra numelui şi imaginii duhovnicului Arsenie Boca au fost luate de un maghiar, iar comercianţii de suveniruri şi instituţiile care folosesc „marca Arsenie Boca” sunt ameninţaţi cu plângeri penale şi chemarea în instanţă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite