FOTO Cetatea Devei a primit peste 150.000 de turişti de la redeschiderea ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetatea Devei a revenit în circuitul turistic din luna aprilie, când după trei ani în care au avut loc lucrări de reabilitare a incintelor exterioare, a fost redeschis accesul publicului. În ultimele luni, monumentul istoric a fost vizitat de peste 150.000 de turişti.

Peste 155.000 de turişti, români şi străini, au vizitat Cetatea Deva de la începutul lunii aprilie, când monumentul a fost redeschis publicului. Cel mai mare număr de vizitatori din acest an a fost înregistrat în luna august – 38.418 persoane, urmând lunile iulie (30.566 de turişti) şi iunie (24.940 de turişti), a informat Primăria Deva. Alţi peste 40.000 de turişti au vizitat Cetatea în lunile aprilie şi mai. În luna septembrie, numărul vizitatorilor a fost de 18.958, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Timp de mai multe secole, Cetatea Devei a fost una dintre aşezările militare strategice ale Transilvaniei. Fortăreaţa ridicată pe un deal al munţilor Poiana Ruscăi datează din secolul al XIII-lea, iar în istoria ei a fost considerată unul din locurile de necucerit.

Panoramă de pe Cetatea Devei

cetatea devei foto daniel guta adevarul
cetatea devei foto daniel guta adevarul
cetatea devei foto daniel guta adevarul

Vă recomandăm şi:

FOTO Cetatea Devei a fost invadată de turişti. Mii de oameni au stat la cozi pentru a ocupa zidurile fortului medieval

Un număr record de vizitatori au urcat duminică în Cetatea Devei, unul dintre cele mai importante monumente istorice din Transilvania, ale căror incinte exterioare au fost redeschise publicului după trei ani în care s-au aflat în şantier. Turiştii au petrecut zeci de minute la coadă, pentru a urca în cetate.

Cinci locuri de vis din Hunedoara care au transformat judeţul într-o destinaţie de top. Recordurile Castelului Corvinilor şi ale Mănăstirii Prislop

Peste 10.000 de oameni au vizitat Castelul Corvinilor din Hunedoara de la începutul anului 2016. Administratorii monumentului istoric estimează că în acest an la castel vor ajunge peste 330.000 de turişti, mai mulţi în anul precedent. Hunedoara oferă turiştilor mai multe atracţii turistice de top. Cinci monumente istorice au făcut din judeţul Hunedoara una dintre principalele zone cu atracţii turistice din România.

Oraşele noastre, acum patru secole, văzute de un turc: cum erau prostituatele din Iaşi şi de ce bucureştenii purtau cruci de aur

Oraşele româneşti erau aşezate în ţinuturi bogate, locuite de oameni harnici şi milostivi şi femei frumoase. Astfel erau descrise, în secolul al XVII-lea, cele mai multe dintre aşezările de pe teritoriul României, vizitate de istoricul turc Evliya Celebi.

Cetatea Devei, fortul necucerit al Transilvaniei. Zece lucruri mai puţin ştiute despre fortăreaţa ridicată pe un con vulcanic

Timp de mai multe secole, Cetatea Devei a fost una dintre aşezările militare strategice ale Transilvaniei. Fortăreaţa ridicată pe un deal al munţilor Poiana Ruscăi datează din secolul al XIII-lea, iar în istoria ei a fost considerată unul din locurile de necucerit.

Misterul sfinţilor care vegheau asupra oraşului Deva de pe Dealul Cetăţii

Unul dintre locurile cele mai misterioase ale municipiului Deva se numeşte „La sfinţi”. Este o stâncă a dealului pe care a fost ridicată cetatea medievală Devei, pe care în trecut fuseseră ridicate trei statuete ale unor sfinţi catolici. Statuetele nu au rezistat trecerii timpului, iar ultima dintre ele a fost doborâtă înainte de 1989.

Hunedoara

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite