Două şcoli din Hunedoara au fost dotate cu terenuri de sport sintetice. Investiţia a costat aproape 500.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Primăria Hunedoara.
FOTO: Primăria Hunedoara.

Două terenuri de sport cu gazon sintetic şi nocturnă, construite cu aproape 500.000 de lei, din fonduri de la bugetul local, au fost inaugurate în Hunedoara.

Administraţia locală din Hunedoara a semnat recepţia noilor terenuri de sport, construite pentru elevii Şcolilor nr. 9 şi 12. Lucrările la terenurile de minifotbal şi handbal, dotate cu gazon sintetic şi cu instalaţie de nocturnă, au început în urmă cu cinci luni.

Terenurile sunt situate în curtea fostei şcoli generale nr. 12, de pe strada Prutului, nr. 9, respectiv în curtea fostei şcoli generale nr. 9, de pe strada Trandafirilor, nr. 10 – ambele şcoli sunt acum reunite sub numele de Şcoala Gimnazială nr. 1.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, terenurile de minifotbal şi handbal au fost finanţate de la bugetul local şi au costat 273.363,00 lei + 200.987,00 lei, adică un total de 474.350 lei. La fosta şcoală 12 (corp B) învaţă 241 de elevi, iar la fosta şcoală 9 sunt 442 de elevi. În total, de cele două terenuri de sport vor beneficia 683 de elevi.

teren

„Suntem bucuroşi să dăm în folosinţă aceste două prime terenuri de sport multifuncţionale. Continuăm acest proiect cu realizarea altor două terenuri de sport sintentice în satele aparţinătoare Boş şi Zlaşti. Fiecare şcoală din municipiul Hunedoara va beneficia de câte un astfel de teren de sport”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara. La fosta şcoală nr. 12 învaţă şi copii cu nevoi speciale. În Hunedoara, în ultimii ani au mai fost construite două terenuri de sport în aer liber, în curtea Şcolii generale nr. 2 şi a Colegiului Naţional „Matei Corvin”.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Declinul sportului hunedorean: cele două stadioane de fotbal au ajuns în paragină, iar copiii nu mai au unde se antrena

Cele mai mari baze sportive din Hunedoara, Michael Klein - fosta Corvinul şi Constructorul au rămas în paragină, în lipsa investiţiilor în modernizarea lor. Circa 200 de copii se antrenează în prezent la fotbal, în Hunedoara, dar majoritatea sunt nevoiţi să se pregătească pe terenuri aproape impracticabile.

Imagini rare cu Luceştii: acum 30 de ani, tatăl şi fiul erau împreună pe banca de rezerve a echipei Corvinul Hunedoara

În 1983, Mircea Lucescu îşi petrecea ultimele săptămâni la conducerea echipei FC Corvinul Hunedoara, înainte de a prelua echipa naţională a României. Fiul său, Răzvan, era doar un puşti de 14 ani, care îi împărtăşea pasiunea pentru fotbal.

VIDEO Mircea Lucescu: primii ani de antrenorat la Corvinul Hunedoara şi un interviu de poveste, din 1981

În anul 1981, Mircea Lucescu locuia în Hunedoara şi antrena echipa Corvinul din localitate, prima din viaţa sa, club cu care a reuşit nu doar promovarea în prima ligă de fotbal, dar şi cele mai mari performanţe care au rămas în istoria clubului.

FOTO Ce dezvăluiau cele mai admirate imagini din istoria echipei Corvinul

Un stadion arhiplin, cu tribune care vibrau la fiecare fază din meciurile echipei favorite şi „explodau” la fiecare gol al gazdelor, contaminând cu bucurie împrejurimile arenei. Un public energic, care ocupa stadionul cu câteva ore înaintea meciurilor, unul pentru care fotbaliştii intraţi pe teren deveneau şi luptători din primul până în ultimul minut, iar adversarilor le era aproape imposibil să obţină victoria. Într-un cuvânt: Corvinul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite