Copacii de pe marginea a două şosele din Hunedoara vor fi tăiaţi şi vânduţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copacii de pe marginea celor două şosele vor dispărea. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Copacii de pe marginea celor două şosele vor dispărea. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Consiliul Judeţean Hunedoara a hotărât retezarea copacilor de pe marginea drumurilor judeţene 687 E Hunedoara – Teliucu Inferior şi 687 Hunedoara – Călan şi vinderea lor. Motivul, spun iniţiatorii proiectului, îl reprezintă asigurarea unor condiţii de siguranţă pentru şoferi.

Peste 300 de metri cubi de masă lemnoasă, provenită în urma defrişărilor copacilor aflaţi pe marginea a două şosele din Hunedoara, vor fi valorificaţi de Consiliul Judeţean Hunedoara. Instituţia a aprobat tăierea copacilor de în zona de siguranţă a drumurilor judeţene 687 E Hunedoara – Teliucu Inferior şi 687 Hunedoara – Călan.

„Prin proiectul de hotărâre prezentat s-a propus aprobarea valorificării, prin vânzare, a unui volum brut de 301 metri cubi de masă lemnoasă pe picior, existentă pe zona de siguranţă a drumurilor judeţene DJ 687E şi DJ 687. În acest sens Consiliul Judeţean Hunedoara a trimis o adresă către Direcţia Silvică Hunedoara privind analizarea arborilor uscaţi, rupţi sau dezrădăcinaţi de pe zona de siguranţă a drumurilor judeţene DJ 687E: Hunedoara - Teliucu Inferior şi DJ 687: Hunedoara - Călan, în vederea efectuării unui act de punere în valoare, pentru evitarea riscului producerii unor accidente rutiere şi asigurarea desfăşurării traficului rutier în condiţii de siguranţă. Direcţia Silvică Hunedoara (Ocolul Silvic Hunedoara şi Ocolul Silvic Simeria) a realizat inventarierea arborilor afectaţi şi ne-a transmis actele de punere în valoare”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Lucrările vor fi scoase la licitaţie, preţul de pornire fiind de 50 de lei pe metru cub. Cele două şosele se află în prezent într-o stare deplorabilă, nu din cauza copacilor de pe marginea lor, ci mai ales din cauza gropilor şi a denivelărilor.

Pe ambele drumuri judeţene în ultimul an avut loc mai multe accidente rutiere mortale, iar în mai multe zone de pe DJ 687 Hunedoara – Călan, în afara localităţilor, au fost amplasate indicatoare prin care viteza maximă de circulaţie este limitată la 30 de kilometri pe oră, din cauza denivelărilor şi stării carosabilului.


Vă recomandăm şi:

Defrişări nemiloase în Parcul Naţional Retezat. Primele hectare de pădure cad ca spicele în faţa tăietorilor de lemne

O suprafaţă de 35 de hectare din Parcul Naţional Retezat, aflată în proprietatea Primăriei Sălaşu de Sus, va fi defrişată treptat, potrivit informaţiilor oferite de Direcţia Silvică Hunedoara. Tăierile de pădure în Parcul Naţional Retezat au demarat în acest an, fiind vizate, iniţial patru hectare, pentru care a fost emisă autorizaţia de exploatare.

Defrişări urbane: peste zece tone de lemn au fost strânse în Hunedoara, în urma tăierilor şi toaletărilor de copaci

Tăierile şi toaletările de copaci aprobate în Hunedoara au adus primăriei zece tone de lemn, dar şi o mulţime de reclamaţii. Nu toţi hunedorenii au fost mulţumiţi de acţiunile care au lăsat Hunedoara mai săracă în vegetaţie.

Locuitorii din Brad trec la acţiune: cum vor să salveze pădurea de la defrişare

Locuitorii municipiului Brad sunt invitaţi să milizete împotriva tăierilor de pădure. Defrişările au lăsat sanatoriul TBC din Brad în mijlocul unui teren pustiu, iar continuarea lor va înrăutăţi situaţia pacienţilor din spital, spun iniţiatorii acţiunii civice. Aceştia îi invită pe hunedoreni să li se alăture, duminică, la plimbarea împotriva defrişărilor.

Apel disperat pentru salvarea pădurii din jurul sanatoriului TBC din Brad. Un tânăr i-a scris preşedintelui pentru a-i cere să oprească defrişările

Un tânăr din Brad, nemulţumit de tăierile masive de pădure care au avut loc în jurul Sanatoriului TBC din municipiu, a hotărât să îi scrie preşedintelui României, Klaus Iohannis, în speranţa că va putea opri astfel defrişările.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite